Τοπικά

Συνταξιούχοι καθηγητές του 1ου Λυκείου Βόλου συναντήθηκαν στη μνήμη του Γιάννη Τσιτσιγιάννη

Συγκινησιακά φορτισμένο ήταν το κλίμα στη χθεσινή καθιερωμένη ετήσια συνάντηση των συνταξιούχων εκπαιδευτικών του 1ου Λυκείου Βόλου, η οποία ήταν αφιερωμένη στον συνάδελφό τους Γιάννη Τσιτσιγιάννη, που «έφυγε» τον περασμένο Ιούλιο από τη ζωή. Οι παρευρισκόμενοι αντάλλαξαν ευχές ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και συζήτησαν για θέματα Παιδείας και όχι μόνο, απολαμβάνοντας τσιπουράκι και εκλεκτούς μεζέδες στο τσιπουράδικο «Η Τράτα».

Στη χθεσινή μάζωξη έδωσαν το «παρών» περισσότεροι από 30 συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν παλιές και πρόσφατες μνήμες από τις συνθήκες του σχολείου τους, να διηγηθούν στιγμιότυπα και ιστορίες αναπολώντας τα περασμένα.

Συγκινησιακά φορτισμένο ήταν το κλίμα στην καθιερωμένη ετήσια συνάντηση των συνταξιούχων εκπαιδευτικών του 1ου Λυκείου Βόλου

Ο μαθηματικός και λυκειάρχης κ. Κώστας Μαυρομμάτης αναφερόμενος στη συνάντηση, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «κάθε χρόνο κάνουμε μια συνάντηση. Ιδιαίτερα όμως φέτος η συνάντηση αυτή είναι αφιερωμένη στον γυμναστή Γιάννη Τσιτσιγιάννη, τον οποίο χάσαμε τον περασμένο Ιούλιο. Μαζευόμαστε όλοι οι συνταξιούχοι καθηγητές από το 1990 μέχρι και σήμερα και έτσι έχουμε μια 20ετία και πλέον που έχουμε βγει στη σύνταξη και όλοι μαζί παλιοί και νέοι ερχόμαστε εδώ, για να θυμηθούμε το παλιό μας σχολείο, πως περνούσαμε τότε μεταξύ μας και με τους μαθητές. Θα πούμε ευτράπελα και θα θυμηθούμε τα μεταξύ μας πειράγματα. Πάντα οι αναμνήσεις αυτές μας ανανεώνουν και μας κρατούν στη ζωή, παρά το γεγονός ότι είμαστε αρκετά ηλικιωμένοι, καθώς αρχίζουμε από 80- 85 ετών και φτάνουμε μέχρι 40, 50 και 60 ετών».

Όπως προαναφέρθηκε, το κλίμα ήταν συγκινησιακά φορτισμένο, καθώς ήταν αφιερωμένη στον γυμναστή Γιάννη Τσιτσιγιάννη, που «έφυγε» από τη ζωή τον περασμένο Ιούλιο. Ο Γ. Τσιτσιγιάννης υπηρέτησε στο σχολείο ως γυμναστής, από το 1969 μέχρι τη συνταξιοδότησή του.
«Τώρα τελευταία έχουν «φύγει» από κοντά μας παλιοί συνάδελφοι και έχουμε στεναχωρηθεί πολύ», ανέφερε εμφανώς συγκινημένος ο κ. Μαυρομμάτης.
Οι παλιοί συνάδελφοι αντάλλαξαν και ευχές ενόψει της εορταστικής περιόδου, με τον κ. Μαυρομμάτη να αναφέρει: «Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους να περάσουμε καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα, αλλά και οι εκπαιδευτικοί οι σημερινοί που ζουν σε πιο δύσκολες ημέρες σχετικά με εμάς, να έχουν υπομονή και αγάπη προς τα παιδιά και συνεργασία μεταξύ τους, για να μπορέσουν να δώσουν την εκπαίδευση που προσμένει η Ελλάδα. Γιατί η Ελλάδα έχει να περιμένει πολλά από τους μαθητές και του νέους ανθρώπους».
Να αναφερθεί ότι τους συνταξιούχους καθηγητές του 1ου Λυκείου Βόλου περιποιήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, προσφέροντάς τους εκλεκτούς μεζέδες και καλό τσίπουρο οι ιδιοκτήτες της «Τράτας, Δημήτρης και Μαρία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το