Τοπικά

Οι συνταξιούχοι ΙΚΑ συμπαραστέκονται στους εργαζόμενους του Λεβεντέρη

ΛΕΒΕΝΤΕΡΗ

Η Διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Μαγνησίας εκφράζει την συμπαράσταση στον  αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο του «Λεβεντέρη» και καταδικάζει τα αντεργατικά μέτρα της εργοδοσίας που στο βωμό του κέρδους προχώρησε σε απολύσεις και την εκ περιτροπής εργασία φορτώνοντας στην πλάτη των εργαζομένων τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.

“Όπως σε όλη την χώρα μας, έτσι και στην Μαγνησία η αύξηση της ανεργίας είναι σε μεγάλα ποσοστά. Το κλείσιμο των εργοστασίων, η μεταφορά της παραγωγής σε άλλες περιοχές ή σε άλλες χώρες συνεχίζεται ( π.χ. το εργοστάσιο «ΙΜΑΣ Α.Ε.» που έκλεισε και έμειναν στο δρόμο οι 138 εργαζόμενοι, το εργοστάσιο της «COCA-KOLA» στο Βόλο κ.ά.), τώρα ήρθε η σειρά των εργαζομένων στο εργοστάσιο «Λεβεντέρης».

Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα παγκοσμίως είναι η ανεργία, αναπόφευκτο  αποτέλεσμα του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος, που ταλανίζει την Εργατική Τάξη, ιδιαίτερα τους νέους, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, τα καταδικάζει στην φτώχεια, και την εξαθλίωση.

Οι αιτίες που γεννούν την ανεργία είναι το αποτέλεσμα της άναρχης καπιταλιστικής ανάπτυξης που σαρώνουν στο βωμό του κέρδους και κλείνουν τα εργοστάσια, χάνονται θέσεις εργασίας και αναγκάζουν τα παιδιά μας να φεύγουν στο εξωτερικό μετανάστες για αναζήτηση εργασίας.

Δίνουμε την υπόσχεση ότι θα οργανώσουμε τις εξορμήσεις στα στέκια των συνταξιούχων (ΚΑΠΗ, καφενεία, πλατείες κ.α.) της περιοχής για να συζητήσουμε ουσιαστικά το ζήτημα της ανεργίας, να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας για τους ανέργους και των οικογενειών τους από τους αρμόδιους φορείς και να προβάλουμε την ανάγκη κοινής δράσης με το οργανωμένο ταξικό κίνημα για μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για τα Εργασιακά.

Στόχος τους είναι το επόμενο διάστημα να προχωρήσουν σε νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, να βάλουν μεγαλύτερα εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας, να καταργήσουν συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων και επιδιώκουν την Απελευθέρωση των Ομαδικών Απολύσεων!

Η Επίθεση δεν έχει τέλος! Μόνη διέξοδος η αντίσταση! Ο αγώνας για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής τους!

Επίσης, η Διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Μαγνησίας απαιτεί την άμεση  επαναπρόσληψη των τριών συναδέλφων και το σταμάτημα της εκ περιτροπής εργασίας ώστε να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους.”

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το