Οικονομία

Συντάξεις Μαρτίου: Νωρίτερα η πληρωμή τους, μαζί με τα αναδρομικά – Ημερομηνίες και ποσά

Νωρίτερα λόγω Καθαράς Δευτέρας θα πληρωθούν οι συντάξεις Μαρτίου, μαζί με τα αναδρομικά από την αύξηση του Ιανουαρίου, τα οποία δεν έχουν πληρωθεί.
Όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ, το πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων διαμορφώνεται ως ακολούθως:

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8.

Αυξημένες οι συντάξεις

Παράλληλα, οι συντάξεις Μαρτίου θα είναι αυξημένες καθώς προβλέπεται να δοθούν μαζί και τα αναδρομικά ποσά της αύξησης του 7,75% από τον Ιανουάριο. Να σημειωθεί ότι τον περασμένο μήνα και μετά από πολλά χρόνια οι συνταξιούχοι είδαν αυξημένες τις συντάξεις κατά 7,75% αλλά δεν έλαβαν το αναδρομικό ποσό του Ιανουαρίου, όπως γράφει η imerisia.gr.

Για παράδειγμα, ένας συνταξιούχος που λαμβάνει τον μήνα 750 ευρώ με την αύξηση του 7,75%, το μηνιαίο όφελος που είχε από την περασμένη πληρωμή ήταν περίπου 58 ευρώ, ενώ το ετήσιο φτάνει τα 696 ευρώ. Δηλαδή θα δει ξανά τη σύνταξη Μαρτίου αυξημένη κατά 58 ευρώ και θα λάβει επιπλέον τα 58 ευρώ που αντιστοιχεί στην αύξηση Ιανουαρίου, σύνολο 116 ευρώ περισσότερα από όσα πήρε τον περασμένο Δεκέμβριο.

  • Αύξηση τον Ιανουάριο 15 ευρώ – Τον Φεβρουάριο συν 30 ευρώ από το ποσό του περασμένου Δεκεμβρίου
  • Αύξηση τον Ιανουάριο 30 ευρώ – Τον Φεβρουάριο συν 60 ευρώ από το ποσό του περασμένου Δεκεμβρίου
  • Αύξηση τον Ιανουάριο 40 ευρώ – Τον Φεβρουάριο συν 80 ευρώ από το ποσό του περασμένου Δεκεμβρίου
  • Αύξηση τον Ιανουάριο 60 ευρώ – Τον Φεβρουάριο συν 120 ευρώ από το ποσό του περασμένου Δεκεμβρίου

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το