Τοπικά

Συντάσσεται η μελέτη για τον ανισόπεδο κόμβο Σέσκλου

Θα προχωρήσει η εκπόνηση της μελέτης του ανισόπεδου κόμβου Σέσκλου, προκειμένου να υπάρξει αναβάθμιση του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου Βόλου – Βελεστίνου, προς τη θέση Λατομείο.
Η μελέτη που θα ανατεθεί περιλαμβάνει τις απαιτούμενες συγκοινωνιακές μελέτες καθώς και τις αντίστοιχες υποστηρικτικές μελέτες.
Η Εθνική Οδός Βόλου Βελεστίνου εντάσσεται στο πρωτεύον εθνικό δίκτυο και η λειτουργούσα ισόπεδη συμβολή της εθνικής οδού με την επαρχιακή οδό προς Σέσκλο είναι απαραίτητο να αναβαθμιστεί σε ανισόπεδο κόμβο για λόγους οδικής ασφάλειας. Παραπλεύρως της εθνικής οδού, κινείται παράλληλα με την αρτηρία, η σιδηροδρομική γραμμή Βόλου-Λάρισας. Η επαρχιακή οδός διασταυρώνεται με τη σιδηροδρομική γραμμή ισόπεδα και αφύλακτα. Σύμφωνα με την υφιστάμενη κατάσταση στην Ε.Ο Βόλου-Βελεστίνου στη θέση του ισόπεδου κόμβου Σέσκλου, έχει εφαρμοστεί διατομή διαχωρισμένης κυκλοφορίας με δύο λωρίδες και ΛΕΑ ανά κατεύθυνση και κεντρική διαχωριστική νησίδα. Μέσα από το έργο προβλέπονται οι οριστικές μελέτες του ανισόπεδου κόμβου Σέσκλου καθώς και η οριστική μελέτη του απαιτούμενου κάθετου ή και παράλληλου οδικού δικτύου στην ΕΟ Βόλου – Βελεστίνου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το