Τοπικά

Συνταγή επιτυχίας μετά το «Master Chef» για τη Βολιώτισσα Σπυριδούλα Καραμπουτάκη

Ένας μήνας συμπληρώνεται σήμερα από την προβολή του τελικού του reality μαγειρικής «Master Chef», στον οποίον έλαβε μέρος η Βολιώτισσα Σπυριδούλα Καραμπουτάκη. Η φιναλίστ του διαγωνισμού μίλησε για το πώς κύλησαν οι τελευταίες εβδομάδες, αλλά και το πόσο άλλαξε η ζωή της μετά την εμφάνισή της στην τηλεόραση.

Ο πέμπτος κύκλος του δημοφιλούς παιχνιδιού ανέδειξε σε πρωταγωνίστρια τη Σπυριδούλα Καραμπουτάκη, η οποία μπορεί να μην κέρδισε το χρηματικό έπαθλο, αλλά είδε να ανεβαίνουν κατακόρυφα οι «μετοχές» της. Η Βολιώτισσα σεφ το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται στην πρωινή ζώνη του τηλεοπτικού σταθμού Star και πιο συγκεκριμένα στην εκπομπή «Στη φωλιά των Κου Κου». Η ταλαντούχα σεφ δρέπει τους καρπούς της συμμετοχής της στο φετινό Master Chef, ενώ όσο διαρκεί το δρομολόγιο Βόλος-Αθήνα, κάνει guest στο πλευρό της Κατερίνας Καραβάτου και του Κρατερού Κατσούλη.

To reality μαγειρικής άλλαξε κατά πολύ την καθημερινότητά της, με την ίδια να λέει: «Ισχύει αυτό. Και μόνο η αναγνωρισιμότητα αρκεί. Όπου και να πας, σε ξέρουν όλοι πλέον. Και στον Βόλο και στην Αθήνα, το ίδιο πράγμα συμβαίνει. Ο κόσμος από κοντά είναι τελείως διαφορετικός, σε σχέση με ό,τι εισέπραττα στην αρχή από το διαδίκτυο».
Η αναγνωρισιμότητα, όμως, δεν ήταν η μοναδική παρακαταθήκη για εκείνη. «Μέσα από τέτοια παιχνίδια σε γνωρίζει ο κόσμος και σου ανοίγουν πόρτες. Όμως, παράλληλα ήταν ένα μεγάλο σχολείο. Τα μαγειρικά που μας έδειξαν στο πλατό και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, δεν θα τα μάθαινες το ίδιο γρήγορα έξω», υπογράμμισε η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη, η οποία αυτό το διάστημα συζητά τρεις νέες προτάσεις συνεργασίας σε Βόλο, Αθήνα και Κύπρο.
Στάθηκε επίσης στις συμβουλές που της έδιναν οι τρεις κριτές του παιχνιδιού, με την πρώτη γυναίκα που έφτασε μία ανάσα από την πρωτιά στο ελληνικό «Master Chef», να εκφράζεται με τα καλύτερα λόγια για τους Πάνο Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντιζά και Λεωνίδα Κουτσόπουλο: «Οι κριτές, πέρα από πολύ καλοί μάγειρες, είναι απίστευτοι άνθρωποι. Μας έλεγαν πάντοτε να έχουμε τα μάτια μας ανοικτά και πάντα να διαβάζουμε, να μαθαίνουμε. Να περιμένουμε να ακούσουμε και να υπάρχει ταπεινότητα στην κουζίνα. Μόνο έτσι μπορείς να μαθαίνεις συνέχεια. Όμως η σημαντικότερη συμβουλή ήταν να είσαι πάντοτε ο εαυτός σου».

Πόσο εύκολο είναι το τελευταίο; «Οι αυθεντικοί άνθρωποι μπορούν να το κάνουν αυτό, σε αντίθεση με εκείνους που θέλουν να τα έχουν καλά με όλους. Πρέπει να κρατάς έναν χαρακτήρα και όποιος θέλει να μας αγαπήσει, να μας αγαπήσει γι’ αυτό που είμαστε», απάντησε με νόημα.
H μαγειρική έχει εξελιχθεί σε μόδα, με τη φιναλίστ του Master Chef να επισημαίνει: «Σίγουρα μιλάμε για ένα επάγγελμα, που προβάλλεται ιδιαίτερα στις μέρες μας, κυρίως μέσα από τα reality μαγειρικής. Είναι η μόδα της εποχής. Όμως, την ίδια στιγμή εάν δεν το αγαπάς και δεν το επιλέξεις γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, δεν θα πετύχεις. Θα έρθει γρήγορα κούραση».
Όσο για το πώς κυλά η καθημερινότητα ενός μάγειρα; Η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη αποκάλυψε: «Το καλό με τη δουλειά μας είναι ότι σπάνια αισθάνεσαι ρουτίνα. Διότι συνέχεια καλείσαι να ασχολείσαι με διαφορετικά πράγματα. Έχεις να κάνεις με φαγητό, που είναι κάτι «ζωντανό». Δεν μπορείς να κάνεις κάτι μηχανικά. Είτε είσαι στην τηλεόραση, είτε όχι. Κι επιπλέον είναι ένα επάγγελμα που εξελίσσεις. Κανείς μάγειρας δεν μπορεί να πει ότι έχει αγγίξει το τέλειο. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Για κανέναν λόγο. Όσο ζεις, μαθαίνεις, στη μαγειρική. Ούτε η σχολή σε κάνει σεφ, όπως και το ότι βγήκαμε από ένα reality».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το