Ελλάδα

Συνήγορος Εύας Καϊλή: Αισθάνεται προδομένη από τον σύντροφό της

Πολύωρη συνάντηση είχε η Ευά Καϊλή με τους συνηγόρους Μιχάλη Δημητρακόπουλο και Αντρέ Ριζόπουλο, ενόψει της αυριανής ημέρας, που κρίνεται η προφυλάκιση της.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντηση ο κ Δημητρακόπουλος δήλωσε πως η κ. Καϊλή αισθάνεται προδομένη από τον σύντροφό της, ενώ σημείωσε πως είναι δύσκολα τα πράγματα, αν και όπως είπε «έχουμε ισχυρά επιχειρήματα για να αφεθεί ελεύθερη».

«Είμαστε πάρα πολλές ώρες. Ήταν και οι δύο συνεργάτες μου. Σίγουρα είναι μια μέρα που κρίνεται η προσωπική της ελευθερία. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο αγαθό. Είναι πάρα πολύ προβληματισμένη. Αυτή τη στιγμή είμαι υποχρεωμένος γιατί το έχουμε συμφωνήσει, δεν θα κριθεί αν είναι ένοχη ή αθώα, αλλά αν θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη ή να κρατηθεί προσωρινά» είπε ο συνήγορος της Ευάς Καϊλή.

«Ο κ. Ριζόπουλος έχει πολύ καλύτερη εικόνα για τους δικαστές εδώ στις Βρυξέλλες μου είπε ότι καμία πρόβλεψη δεν είναι ασφαλής. Είναι δύσκολα τα πράγματα, έχουμε ισχυρά επιχειρήματα για να αφεθεί ελεύθερη» πρόσθεσε.

«Όταν έχεις ένα παιδί ορφανό ουσιαστικά είσαι περισσότερο δυστυχισμένος. Η Καϊλή δεν είναι ύποπτη φυγής ούτε μπορεί να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία. Με καθαρά νομικά κριτήρια έχω αισιοδοξία» κατέληξε.

Ο Παντσέρι δίνει ονόματα
Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με το Qatar Gate. Η εφημερίδα La Repubblica αναφέρει σήμερα σε δημοσίευμά της ότι, ο συλληφθείς πρώην ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντσέρι, ήδη συνεργάζεται με τις βελγικές Αρχές και δίνει και άλλα ονόματα εμπλεκομένων με το σκάνδαλο χρηματισμού μελών του ευρωκοινοβουλίου και λομπιστών της ΕΕ από το Κατάρ.

Ο Παντσέρι, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, έδωσε τα ονόματα και άλλων ευρωβουλευτών καθώς και πληροφορίες σχετικά με την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο. Μεταξύ αυτών που κατονόμασε ο Παντσέρι και ο Φραντσέσκο Κοτσολίνο, του οποίου συνεργάτης είναι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντζέσκο Τζιόρτζι. Και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, που ανήκει στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών, αναφέρεται ότι «πήγε στο Κατάρ». Ο Παντσέρι «έδωσε» και τη σοσιαλδημοκράτισσα Μαρία Αρένα, σημειώνοντας ότι «ξέρω ότι επισκέφθηκε μία φορά το Κατάρ και έλαβε ένα δώρο».

Ο Παντσέρι φέρεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να ισχυρίζεται ότι, τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι του, «δεν ήταν διαθέσιμα σε άλλους». Η La Rerubblica εκτιμά ότι ο πρώην Ευρωβουλευτής ακολουθεί μία αμυντική στρατηγική, με απώτερο σκοπό να πείσει την εισαγγελία ότι, κατά την περίοδο της θητείας του στο ευρωκοινοβούλιο (πριν το 2019) δεν είχε λάβει χρήματα.

Οι διαδρομές του χρήματος
Στην ιταλική εφημερίδα γίνεται λόγος και για τους τρόπους με τους οποίους οι μυστικές υπηρεσίες του Μαρόκου είχαν καταφέρει, με τη βοήθεια του Παντσέρι, να διεισδύσουν στο Ευρωκοινοβούλιο. Στο δημοσίευμα αναφέρεται και το όνομα του διευθυντή της DGED (μυστικών υπηρεσιών που εργάζεται για το Ραμπάτ), Γιανσίν Μανσούρι. Από τα όσα φέρεται να καταθέτει ο Παντσέρι, επιβεβαιώνεται και ο ρόλος του Αμπντεραχίμ Ατμούν, γνωστού ως «γίγαντας» πρέσβης του Μαρόκου στη Βαρσοβία. Μέσω αυτού, ισχυρίζεται ο Παντσέρι, γίνονται οι δωροδοκίες του Μαρόκου.

Στην εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, σημειώνεται, ακόμα, ότι, σύμφωνα με την ομολογία του Τζιόρτζι, η διαδρομή των χρημάτων από το Κατάρ γινόταν μέσω ενός εργαζομένου της κυβέρνησης της μεσανατολικής χώρας, του Μπουντζελά, ο οποίος ήταν γνωστός ως «ο Αλγερινός». Ο ίδιος ήταν αυτός που έφερνε, στη συνέχεια, σε επικοινωνία τον συλληφθέντα σύντροφο της Εύας Καϊλή, με έναν φερόμενο ως Παλαιστίνιο στην Τουρκία, και, στη συνέχεια, με έναν τρίτο εμπλεκόμενο στο Βέλγιο. Ο Τζιόρτζι κατά την απολογία του απάντησε σχετικά με το ποσό πως «το σύνολο ήταν μεταβλητό» και ότι δεν θα μπορούσε να εκτιμηθεί εύκολα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το