ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι Έλληνες που πήραν Οσκαρ

Θ Plus

Μαγεία το χιονισμένο τοπίο στη λίμνη Πλαστήρα (photos)

Θ Plus

Λακκούβα

Οι εικόνες της ημέρας

Εθελοντική αιμοδοσία στο Βελεστίνο

Τοπικά

Υπολείμματα

Οι εικόνες της ημέρας

Λάσπη

Οι εικόνες της ημέρας

Κόκκινες κουκίδες

Οι εικόνες της ημέρας

Φαύλο σύστημα

Παραπολιτικά

8.432 ευρώ για γραμματειακή υποστήριξη

Παραπολιτικά

Βιάζονται…

Παραπολιτικά

Στο χέρι τους

Παραπολιτικά

Η πλατεία στους φοιτητές 

Παραπολιτικά

Ακόμα να ανοίξει η εφαρμογή…

Παραπολιτικά

Στην ψυχολογία ποντάρει η Νίκη

Αθλητισμός

Πολιτισμός

Συγγενείς Διαφορετικότητες # 2 στον χώρο τέχνης “δ.”

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος ο Χώρος Τέχνης ” δ. ”θα παρουσιάσει από 18/9/2017 έργα καλλιτεχνών που εκτέθηκαν την προηγούμενη περίοδο καθώς και έργα που έχουν επιλεγεί από εργαστήρια καλλιτεχνών που μελλοντικά πρόκειται να συνεργαστούν και από ιδιωτικές συλλογές.

Τίτλος Εκθεσης :ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΕΣ # 2

Διάρκεια : 18 ΣΕΠ – 7 ΟΚΤ 2017
Θα εκτεθούν έργα των : Α.Ψυχούλη , Μ.Χάρου , Π.Τέτση , Κ.Ρωμανίδη , Δ.Γέρου , Τζων Χριστοφόρου , Ι.Μιναρετζόπουλου , Α.Φασιανού , Ν.Ποδιά , Σ.Λάσκου , Κλειούς-Αναστασίας Παπαιωάννου κ. α.

Συγγενείς Διαφορετικότητες # 2
Deposition

Ο εμπνευστής αυτών των εκθέσεων στο Χώρο Τέχνης΄΄ δ.”εικαστικός και καθηγητής του Παν. Θεσσαλίας τμημ. αρχιτεκτόνων Αλέξανδρος Ψυχούλης είχε γράψει το Σεπτέμβριο 2016 :
Αποφεύγοντας συνειδητά κάθε προσπάθεια ομαδοποίησης του καλλιτεχνικού έργου η έκθεση «Συγγενείς Διαφορετικότητες» εστιάζει στην ανομοιογένεια και στην δύναμη της αφήγησης που μπορεί να προκύψει από την συνύπαρξη εντελώς διαφορετικών εικαστικών διαλέκτων.
Η αναφορά σε «συγγένειες» είναι εκούσια καταχρηστική και αναφέρεται σε εξωγενείς παράγοντες και σε μια άνευ όρων υποκειμενικότητα. Το βλέμμα ενός ερασιτέχνη συλλέκτη, το ένστικτο του γκαλερίστα, η τακτική ενός επιμελητή είναι παράγοντες που δημιουργούν αθροίσματα έργων από καλλιτέχνες που συχνά δεν σχετίζονται μεταξύ τους ούτε ιδιοσυγκρασιακά, ούτε εκφραστικά, ούτε καν ηλικιακά.
Η έκθεση δεν επιχειρεί να ερευνήσει το αστάθμητο γούστο που φτιάχνει αυτά τα σύνολα αλλά την ίδια την διαφορετικότητα ως πεδίο γέννησης μιας άλλης, νέας πραγματικότητας, παραγωγικής και συμβιωτικής μέσα στις συγκρούσεις της.

Οι «Συγγενείς Διαφορετικότητες» θα αποτελέσουν σειρά εκθέσεων της αίθουσας Τέχνης ” δ.” με εναλλαγές στον επιμελητικό ρόλο. Διαφορετικοί επιμελητές θα έχουν την δυνατότητα να επιλέγουν συγκεκριμένα έργα από το εικαστικό απόθεμα της γκαλερί, των εργαστηρίων των καλλιτεχνών που συνεργάζονται ή πρόκειται μελλοντικά να συνεργαστούν μαζί της και από ιδιωτικές συλλογές.

Επιμελητής της έκθεσης Σεπτέμβριος 2017 ο Νίκος Ποδιάς

” δ. ”
Χ Ω Ρ Ο Σ Τ Ε Χ Ν Η Σ
Χατζηαργύρη 4 Βόλος

Μόνο για τη ΔΕΥΤΕΡΑ 18/9/2017 ανοικτά 19 : 00 εως 21 : 30.
Ωρες λειτουργίας :ΤΡΙΤ,ΤΕΤ,ΠΕΜΠ,ΠΑΡΑΣ 11:00-14:00και 18:30-21:30
ΣΑΒΒ : 11:00-14:30 ή με ραντεβού στο 6978 186878

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το