Τοπικά

Συνεργασία του Κων. Μαραβέγια με την Υφυπουργό και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας

Σημαντικά θέματα που αφορούν στον ευαίσθητο τομέα της ψυχικής υγείας συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια με την Υφυπουργό Υγείας κ. Ζωή Ράπτη, την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα.

Ειδικότερα, ο κ. Μαραβέγιας μετέφερε στην αρμόδια Υφυπουργό τις προτάσεις της Ένωσης Επαγγελματιών Ψυχιάτρων Ελλάδας (ΕΝ.Ε.Ψ.Ε.), για την βελτίωση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας προς τους ασθενείς αλλά και την βελτίωση των εργασιακών συνθηκών του επαγγελματία ψυχίατρου. Μεταξύ άλλων τέθηκαν ζητήματα σχετικά με τη διαχείριση ψυχιατρικών περιστατικών, τη μείωση του κόστους της φαρμακευτικής δαπάνης, τη συνταγογράφηση αντικαταθλιπτικών σκευασμάτων από ιατρούς άλλων ειδικοτήτων και την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες. Ακόμη, συζητήθηκε το θέμα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που απασχολεί εδώ και χρόνια την ψυχιατρική κοινότητα, δεδομένου ότι πολλά ζητήματα παραμένουν άλυτα επιδεινώνοντας την κατάσταση κυρίως για τους χρόνια πάσχοντες. Τέλος, επισημάνθηκαν τα προβλήματα που παρατηρούνται σήμερα στις δημόσιες και τις ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές.

Ο κ. Μαραβέγιας υπογράμμισε την ανάγκη να εξεταστούν με προσοχή οι προτάσεις της Ένωσης Επαγγελματιών Ψυχιάτρων Ελλάδας, καθώς τα μέλη της γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον τις παθογένειες που επιδρούν στην καθημερινότητα των ασθενών και των οικογενειών τους και αποτελούν χρόνια προβλήματα του συστήματος υγείας.

Ανταποκρινόμενη στην προτροπή του βουλευτή Μαγνησίας, η κ. Ράπτη δεσμεύτηκε να μελετήσει τις προτάσεις της Ένωσης και μετά από συνάντηση και διάλογο με την ΕΝ.Ε.Ψ.Ε. να δρομολογηθούν λύσεις στα προβλήματα του ευαίσθητου αυτού τομέα της υγείας.

Με τον Γεν. Γραμματέα του Υπ. Υγείας

Ο κ. Μαραβέγιας είχε επίσης συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, στον οποίο μετέφερε τις προτάσεις ιατρών σχετικά με τη θέσπιση κινήτρων για την κάλυψη θέσεων σε νησιωτικές άγονες περιοχές, τύπου Α΄. Πρόκειται για ένα θέμα ιδιαίτερα σημαντικό καθώς αφορά τη στελέχωση των Κέντρων Υγείας των Βορείων Σποράδων.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ευχαρίστησε τον βουλευτή για την πρωτοβουλία και τις ενδιαφέρουσες προτάσεις του και δεσμεύτηκε να τις εξετάσει προσεκτικά, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενταχθούν κάποιες από τις προτάσεις αυτές στο νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας το οποίο αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Παρέμβαση Κων. Μαραβέγια στους αρμόδιους υπουργούς
για την οικονομική ελάφρυνση των επαγγελματοβιοτεχνών

Τις προτάσεις που διατύπωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, προώθησε με Αναφορά του προς τους αρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας. Συγκεκριμένα, η Αναφορά απευθύνεται στους υπουργούς Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη και Εργασίας & Κοιν. Υποθέσεων κ. Ι. Βρούτση.

Η διοίκηση της ΟΕΒΕΜ αξιώνει την οικονομική διευκόλυνση των συνεπών πολιτών που πληρώνουν έγκαιρα τις υποχρεώσεις τους και στο πλαίσιο αυτό προτείνει, μεταξύ άλλων, την επιβράβευση από την ΑΑΔΕ και τον e-ΕΦΚΑ των επιχειρήσεων που δεν έχουν φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές, με αντίστοιχα bonus.

Επίσης η ΟΕΒΕΜ προτείνει την μείωση των τραπεζικών προμηθειών για εμπρόθεσμες ηλεκτρονικές πληρωμές προς ΔΕΚΟ και τον μηδενισμό χρεώσεων για τραπεζικές εργασίες που εκτελούν εξ ολοκλήρου οι πελάτες μέσω e-banking.

Άλλες προτάσεις αφορούν στη δημιουργία ακατάσχετου τραπεζικού επιχειρηματικού λογαριασμού, τη μείωση των φορολογικών συντελεστών φυσικών και νομικών προσώπων, τη δημιουργία αφορολόγητου πεδίου για όλες τις επιχειρήσεις, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα επαγγελματικά ακίνητα, τη μείωση του ΦΠΑ για όλους τους κλάδους, την κατάργηση της προκαταβολής φόρου για τα Νομικά Πρόσωπα, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος κ.ά.

Αντιλαμβανόμενος το μέγεθος των προβλημάτων που δημιούργησε η υγειονομική κρίση, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς να εξεταστεί η δυνατότητα ικανοποίησης των οικονομικών ελαφρύνσεων που επιθυμεί η ΟΕΒΕΜ, με σκοπό τη στήριξη των επιχειρήσεων και την τόνωση της οικονομίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το