Τοπικά

Συνεργασία του Δήμου Σκοπέλου με εταιρεία μάρκετινγκ για την τουριστική προβολή του νησιού

Μέσα στην εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση των συνεργατών της εταιρίας Marketing Re:Make με τον Δήμαρχο Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Άγγελο Ξηντάρη, την Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής κ. Ιωάννα Ευσταθίου, καθώς και με μέλη της προσωρινής Τουριστικής Επιτροπής.
Σκοπός της συνάντησης ήταν καταρχήν η ενημέρωση ότι η εταιρία για έναν χρόνο θα συνδράμει μαζί με τον Δήμο στην τουριστική προβολή του νησιού και θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στο πεδίο του μάρκετινγκ τουριστικών προορισμών.

Ο κ. Μάκης Μπίτζιος παρουσίασε στους παρευρισκόμενους, τον τρόπο συνεργασίας της εταιρίας με τον Δήμο Σκοπέλου.
Πρόκειται για μια εταιρία με εξειδίκευση στο κομμάτι του τουριστικού μάρκετινγκ για προορισμούς, η οποία δεν περιορίζεται μόνο στο θεωρητικό μοντέλο. Σε συνεργασία με τους τουριστικούς Δήμους ξεκινάει με την προετοιμασία περισσότερων στοχευμένων δράσεων, οι οποίοι μπορούν να υλοποιηθούν βάση ενός σχεδίου και λαμβάνοντας κάθε φορά υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν γενικά οι Δήμοι, προσπαθούν να βρουν τρόπους ώστε να ξεπεράσουν αυτά τα εμπόδια και να καταλήξουν στην υλοποίηση δράσεων που έχουν να κάνουν με την τουριστική προβολή.
Έχουν μεγάλη εμπειρία στην διαχείριση προορισμών τόσο στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα, όσο και στις Σποράδες, από την στιγμή που υπάρχει πολυετή συνεργασία με τον Δήμο Αλοννήσου.

Αναλυτικά το Πακέτο Συμβουλευτικών Υπηρεσιών σε επίπεδο Τουριστικής Προβολής που θα προσφέρει η εταιρία Re:Make στον Δήμο Σκοπέλου είναι το παρακάτω:
1. Το Θεωρητικό κομμάτι της Υποστήριξης το οποίο περιέχει:
2. Η Αξιοποίηση των Εργαλείων του Μάρκετινγκ (Ανάλυση SWOT κ.α.)
3. Η Ανάλυση της Τουριστικής Ταυτότητας του Προορισμού
4. Η Διερεύνηση της Στρατηγικής
5. Η Πρακτική Υποστήριξη που περιλαμβάνει:
6. Σε Επίπεδο Δράσης η εταιρία αναλαμβάνει την Διαφήμιση και την Επικοινωνία με το Γραφείο Τύπου

Οι δυο συνεργάτες της εταιρίας παρέλαβαν από την Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Σκοπέλου κ. Ιωάννα Ευσταθίου, υλικό και εκατοντάδες συμπληρωμένα Ερωτηματολόγια Τουριστών που επισκέφτηκαν φέτος το καλοκαίρι το νησί μας, για να τα μελετήσουν και να έχουν μια πλήρη εικόνα και από την πλευρά του επισκέπτη. Αξιοποιώντας τα Ερωτηματολόγια των Επισκεπτών με την βοήθεια των εξειδικευμένων εργαλείων Μάρκετινγκ που διαθέτουν, μπορούν να αξιολογήσουν τις κριτικές και συγκρίνοντας τις σύγχρονες τάσεις των τουριστών, να καταλήξουν σε στοχευμένες δράσεις που θα επιφέρουν ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το