Τοπικά

Συνεργασία του Χρ.Μπουκώρου με υπουργούς για επείγοντα θέματα της Μαγνησίας

Σειρά επαφών με υπουργούς της κυβέρνησης είχε σήμερα, Σάββατο 28 Μαρτίου 2020, ο βουλευτής και Αν. Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, για επείγοντα θέματα που αφορούν φορείς αλλά και ομάδες πολιτών της Μαγνησίας. Σε εκτενή επικοινωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος έθεσε το ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου, ενόψει της αντιμετώπισης των νέων ζημιών που καταγράφονται στην περιοχή μετά τα εντονότατα πλημμυρικά φαινόμενα. Ήδη σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Ζαγοράς, Πατή Κουτσάφτη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Απόστολο Κοντογιώργο, το αίτημα έχει φτάσει στον Υπουργό, ο οποίος επέδειξε μεγάλη κατανόηση για τη συγκεκριμένη περιοχή της Μαγνησίας, η οποία για μια ακόμη φορά βρέθηκε αντιμέτωπη με τις καταστροφικές συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Στην επικοινωνία που είχε με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο βουλευτής έθεσε το ζήτημα των Ελλήνων φοιτητών του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων, πολλοί καταγόμενοι και από τη Μαγνησία, για τους οποίους είναι αδύνατη πλέον η επιστροφή στα σπίτια τους εξαιτίας της αναστολής των αεροπορικών πτήσεων. Ο βουλευτής ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο της διευκόλυνσης των συγκεκριμένων φοιτητών με μέτρα ανάλογα με αυτά που έλαβε το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης τους, ώστε να παραμείνουν στους τόπους σπουδών, όσοι το επιθυμούν, με σκοπό να περιοριστεί και η διασπορά του κορωνοϊού, στις περιπτώσεις νοσούντων. Η Υπουργός είπε ότι πρόκειται για ένα πολυσύνθετο ζήτημα, το οποίο θα εξετάσει με την προσοχή που απαιτείται για περιπτώσεις νέων ανθρώπων που βρίσκονται μακριά από τα σπίτια τους.
Το θέμα των εγκλωβισμένων Ελλήνων, μεταξύ των οποίων και πολλοί Βολιώτες, ιδιαίτερα σε χώρες της Αφρικής, όπως Λιβύη, Τυνησία κ.τ.λ., έθεσε σε επικοινωνία με τον Αν. Υπουργό Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος. Πρόκειται για ιδιαίτερα δύσκολες περιπτώσεις, αφού ουσιαστικά αυτή την εποχή δεν υπάρχει καθόλου συγκοινωνιακή σύνδεση με κάποιες από αυτές τις χώρες. Τα αιτήματα των συγκεκριμένων πολιτών κατατέθηκαν στη Διεύθυνση Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών και θα εξεταστούν άμεσα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το