Τοπικά

Συνεργασία του Χρ. Μπουκώρου με τους νησιωτικούς και τους περιφερειακούς δήμους για την κακοκαιρία

Για τα προβλήματα, που δημιούργησε η έντονη χιονόπτωση του τελευταίου 24ωρου στη Μαγνησία, επικοινώνησε σήμερα τις πρωινές ώρες ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος με όλους τους δημάρχους των περιφερειακών και νησιωτικών δήμων.

Από την επικοινωνία προέκυψε ότι τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στα νησιά των Βορείων Σποράδων, κυρίως εξαιτίας της διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος από βλάβη στον υποσταθμό της ΔΕΗ, στο Λαύκο Πηλίου. Η αδυναμία πρόσβασης των συνεργείων στο συγκεκριμένο σημείο καθυστερεί την επιδιόρθωση της βλάβης. Ο επικεφαλής του ΔΕΔΗΕ ενημέρωσε τον βουλευτή ότι καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου εντός της ημέρας να αποκατασταθεί η βλάβη.
Επιπλέον, στη Σκόπελο εκτός από το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης, υπάρχει τις τελευταίες ώρες σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης του νησιού, εξαιτίας της βλάβης στα αντλιοστάσια.

Αναμενόμενα σε σχέση με την ένταση των καιρικών φαινομένων είναι τα προβλήματα προσβασιμότητας σε ορισμένα δημοτικά διαμερίσματα των δήμων Ζαγοράς – Μουρεσίου και Ν. Πηλίου και για την άμβλυνση των οποίων εργάζονται οι συγκεκριμένοι δήμοι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Υπαρκτά, αλλά εμφανώς λιγότερα και τα προβλήματα που αφήνει πίσω της η κακοκαιρία στους δήμους Αλμυρού και Ρ. Φεραίου, όπως ενημέρωσαν οι δήμαρχοι τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ.
Αναφορικά με τα αιτήματα αρωγής για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας, τα οποία διατύπωσαν οι δήμαρχοι προς τον βουλευτή, ανέλαβε σήμερα και αύριο σε επικοινωνίες και συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς να τα προωθήσει.

Τέλος, στην επικοινωνία του με τους δημάρχους Ζαγοράς – Μουρεσίου, Ν. Πηλίου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, Αλμυρού και Ρ. Φεραίου, ο Χρήστος Μπουκώρος συμφώνησε να είναι σε διαρκή επαφή με τις δημοτικές αρχές για την άμεση αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων ανακύψουν.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το