Τοπικά

Συνεργασία του Χρ. Μπουκώρου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό

Μακρά συνεργασία είχε την Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης για τα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο.
Η στενή συνεργασία που είχαν το προηγούμενο 18μηνο ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο βουλευτής Μαγνησίας, αποτελεί το εχέγγυο για τη συνέχιση της επωφελούς συνεργασίας για τον εξαιρετικά σημαντικό πρωτογενή τομέα.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος έθεσε σειρά διαχρονικών ζητημάτων που απασχολούν τους παραγωγούς, αλλά και τρέχοντα προβλήματα που προέκυψαν κυρίως από την πανδημία.

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής έθεσε στον υπουργό τα ζητήματα του σχεδίου βελτίωσης και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν τους νέους αγρότες και τα οποία είναι θέμα χρόνου η υλοποίησή τους. Επιπλέον, κατέθεσε την πρόταση να ενταχθεί στη χρηματοδότηση πέραν των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού, αν όχι στην παρούσα φάση ίσως σε κάποια επόμενη, και το ζωικό κεφάλαιο. Ο υπουργός απάντησε ότι είναι ένα ζήτημα το οποίο μελετάει με τις υπηρεσίες του υπουργείου και η ηγεσία το αντιμετωπίζει θετικά. Επίσης, ο βουλευτής έκανε πρόταση να εξεταστούν ενδελεχώς ζητήματα καταγραφής ζημιών και κατ’ επέκταση αποζημιώσεων από τον Ιανό, γιατί έχουν προκύψει κάποια σημαντικά προβλήματα στην περιοχή του Αλμυρού. Επιπλέον, στο πλαίσιο της πανδημίας, ζήτησε την ενίσχυση του κλάδου των αρωματικών φυτών και ιδιαίτερα των καλλιεργητών της λεβάντας, οι οποίοι εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας δεν μπόρεσαν να διαθέσουν το προϊόν τους το 2020.

Ο υπουργός απευθυνόμενος προς τον βουλευτή Μαγνησίας υπογράμμισε ότι η άψογη συνεργασία που είχαν τους προηγούμενους 18 μήνες ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα συνεχιστεί και από τη νέα του κυβερνητική θέση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ένα υπουργείο κρίσιμο για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας.

Ο Χρήστος Μπουκώρος εξέφρασε την ικανοποίησή του και τη βεβαιότητα ότι ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός θα είναι δίπλα στους παραγωγούς και θα δώσει νέα ώθηση στον πρωτογενή τομέα, συνεχίζοντας και εντείνοντας το επιτυχές έργο του προκατόχου υπουργού.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το