Τοπικά

Συνεργασία των υγειονομικών φορέων για τα θέματα του Βόλου

Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποίησαν για πέμπτη συνεχή χρονιά μαζί οι υγειονομικοί φορείς της περιοχής μας και πιο συγκεκριμένα ο Ιατρικός, Οδοντιατρικός και Φαρμακευτικός Σύλλογος, ενώ από φέτος εντάχθηκε μαζί τους και ο Κτηνιατρικός Σύλλογος.
Η εκδήλωση έγινε στο ξενοδοχείο «Ξενία» του Βόλου προχθές Σάββατο και η μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων πλημμύρισε από γιατρούς, οδοντίατρους, φαρμακοποιούς και κτηνίατρους που αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα της συμπόρευσης για τα προβλήματα των κλάδων τους. Μια συμπόρευση που ξεκίνησε το 2016 με αιχμή το ασφαλιστικό και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με νέα θέματα να προκύπτουν για την πόλη, όπως η δημόσια υγεία σε σχέση με την αέρια ρύπανση.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και οι πρόεδροι των άλλων επιστημονικών φορέων με τους οποίους έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο για την αντιμετώπιση του ζητήματος της αέριας ρύπανσης και άλλων θεμάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθύμης Τσάμης ανέφερε πως «πιστεύουμε στη συνεργασία και τη συνέργεια, όχι μόνο στο συνδικαλιστικό, αλλά και στο επίπεδο των ανθρώπινων και κοινωνικών σχέσεων. Μια συνεργασία που συνεχίζεται και εμπλουτίζεται, καθώς φέτος ήταν μαζί μας και οι κτηνίατροι».
Η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Τίνα Κλάρα επισήμανε πως «στέλνουμε το μήνυμα της συνεργασίας με αυτή την κοινή εκδήλωση για την κοπή της πίτας. Έχουμε ως κοινό στόχο την υγεία των συνανθρώπων μας και τα προβλήματά μας είναι κοινά. Βέβαια ζούμε σε μια πόλη, γνωριζόμαστε μεταξύ μας και είμαστε φίλοι. Θα έλεγα παράλληλα πως αυτή η συμπόρευση τω υγειονομικών φορέων είναι και μια πανελλαδική πρωτοπορία. Μάλιστα φέτος το «παρών» έδωσαν και οι πρόεδροι άλλων επιστημονικών φορέων δείχνοντας ότι αυτό το πνεύμα συνεργασίας διευρύνεται».

Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης, ανέφερε πως «προχωράμε και τη νέα δεκαετία μέσα από συνενώσεις και συμπορεύσεις, με γνώμονα το καλό της κοινωνίας και τη λύση των προβλημάτων της υγείας σε τοπικό επίπεδο».
Μάλιστα ανέφερε πως «ενισχύεται η δύναμή μας και με άλλους υγειονομικούς φορείς, όπως είναι οι κτηνίατροι».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Κτηνιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Παύλος Σταμόπουλος επισήμανε πως «συμμετείχαμε και εμείς μαζί με τους άλλους Συλλόγους στην εκδήλωση κοπής της πίτας, γιατί πιστεύουμε ότι μέσα από τη συνεργασία με τους υγειονομικούς φορείς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα αυξημένα προβλήματα του κλάδου των κτηνιάτρων που εδώ και χρόνια δεν έχουν συζητηθεί, όσο θα έπρεπε».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το