Τοπικά

Συνεργασία της Δωροθέας Κολυνδρίνη με τη διοίκηση ΟΛΒ και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Η απόκτηση ενός νέου γερανού που θα ενισχύσει τον εμπορευματικό τομέα του λιμανιού του Βόλου και η ένταξη στο ΕΣΠΑ έργων 3,5 εκατομμυρίων ευρώ που ήδη αξιοποιούνται από τον Οργανισμό Λιμένος, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που είχε η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη με το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος.
«Η συνεργασία ήταν αποδοτική σε σταθερή βάση, τόσο με τον κ. Τοζίδη, όσο και με τον κ. Σταυριδόπουλο, που συνεργαστήκαμε τα τελευταία χρόνια. Μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για νέες υποδομές και εκσυγχρονισμό των λιμενικών εγκαταστάσεων. Τα έργα είναι προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ και ο ΟΛΒ έτρεξε γρήγορα τις διαδικασίες ωρίμανσης των μελετών ώστε να ενταχθούν έργα αναβάθμισης στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Επίσης χρηματοδοτήσαμε και το σύστημα ασφάλειας, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε τα αποτελέσματα της προγραμματικής σύμβασης του ΟΛΒ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τις συνδυασμένες μεταφορές ώστε να εντάξουμε έργα υποδομής σε χρηματοδοτικά εργαλεία. Εμείς χρηματοδοτούμε πράξεις που συμβάλλουν στη συμπλήρωση / βελτίωση / αναβάθμιση των λιμένων του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ) της Θεσσαλίας, ως ενίσχυση του αξιόπιστου και σύγχρονου δικτύου του εθνικού συστήματος μεταφορών. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με έργα που αφορούν σε αναβάθμιση – εκσυγχρονισμό και εγκαταστάσεις ασφάλειας των λιμενικών εγκαταστάσεων μας», ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης.

Τα θέματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τέθηκαν σε συνάντηση που είχε η αντιπεριφερειάρχης κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη με τον διευθυντή κ. Πολύζο και το στελεχιακό δυναμικό της Διεύθυνσης. Η κ. Κολυνδρίνη συζήτησε το θέμα της μεταστέγασης της Πρωτοβάθμιας, έργο που εξασφάλισε η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας από το κτίριο επί της οδού Γ. Καρτάλη-Κοραή, που στεγαζόταν εκεί 20 χρόνια, στο μικρό κτίριο Καπνού επί της οδού Ανθίμου Γαζή. Το μικρό κτίριο Καπνού έχει ισόγειο και δύο ορόφους συνολικού εμβαδού 360 τετραγωνικών μέτρων, ενώ μαζί με το πάρκιν και τους κοινόχρηστους χώρους αγγίζει τα 500 τετραγωνικά μέτρα. Από τη μεταστέγαση το Δημόσιο γλίτωσε την πληρωμή σημαντικών χρηματικών ποσών, αφού το μηνιαίο ενοίκιο ξεπερνούσε τις 3.000 ευρώ, ενώ στο κτίριο Καπνού δεν πληρώνει τίποτα.
«Οι άνθρωποι που εργάζονται στο κτίριο, κοπιάζουν από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην τόσο ευαίσθητη ηλικία των παιδιών που φοιτούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Τους εξασφαλίσαμε τις καλύτερες συνθήκες για την εργασία τους. Το έργο έχει διπλή σημασία, διότι αξιοποιείται ένα κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που δημιουργούσε περιβαλλοντική ρύπανση, ενώ απέκτησε μόνιμη στέγη η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας. Αξιοποιήθηκε το κτίριο και έγινε επένδυση πάνω από 100.000 €», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το