Τοπικά

Συνεργασία σχολείων Βόλου και Λάρισας – Οι μαθητές θα γνωρίσουν τη βιομηχανική κληρονομιά και τα τοπικά προϊόντα

Το περιφερειακό θεματικό δίκτυο με θέμα τη βιομηχανική κληρονομιά και τα τοπικά θεσσαλικά προϊόντα μεταξύ Βόλου και Λάρισας θεσπίστηκε την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο συγκρότημα Τσαλαπάτα.

Το δίκτυο αποτελεί καρπό συνεργασίας μεταξύ των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και Λάρισας, ενώ την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του είχαν οι δύο υπεύθυνοι των αντίστοιχων Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν δάσκαλοι, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων και άλλοι, που τόνισαν την ανάγκη συνεργασίας και εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να συνδράμουν στο όλο εγχείρημα.

Ο υπεύθυνος του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Αντώνης Αντωνίου ανέφερε πως «έγινε η αρχή της συνεργασίας για το περιφερειακό θεματικό δίκτυο με θέμα τη βιομηχανική κληρονομιά και τα τοπικά θεσσαλικά προϊόντα που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά».

Αναφερόμενος στα οφέλη της όλης δραστηριότητας είπε πως «οι μαθητές θα ασχοληθούν με κτίρια και άλλα σημεία των πόλεων που αποτελούν εγγεγραμμένη και ουσιαστική πολιτιστική κληρονομιά. Μέσα από το δίκτυο γίνεται μια άμεση σύνδεση με το πρωτογενές περιβάλλον που έχει η κάθε πόλη, αλλά και το βιομηχανικό πλαίσιο, όπου οι άνθρωποι δραστηριοποιήθηκαν».
Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος τόνισε πως «οι δύο γειτονικοί Νομοί έχουν συνεργασία σε διάφορα επίπεδα. Ήρθε η ώρα αυτό να γίνει και στον χώρο της εκπαίδευσης, όπου οι μαθητές θα γνωρίζουν την ιστορία της γειτονικής τους πόλης».

Από την πλευρά της η υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Κωνσταντίνα Χατζημίχου-Καλλούση τόνισε πως «είναι πολύ σημαντικό που δύο Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συνεργάζονται για το καλό των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των υπολοίπων. Μάλιστα ήδη δώδεκα σχολεία της Λάρισας έχουν ενδιαφερθεί να ενταχθούν στο θεματικό δίκτυο».

Ανέφερε δε ως χώρους βιομηχανικής κληρονομιάς της Λάρισας τον Μύλο του Παππά που έχει αναμορφωθεί, τη Γεωργική Αβερώφειο Σχολή, αλλά και το ιστορικό κέντρο της πόλης, που διαθέτει πολλά μνημεία ιδιαίτερης αξίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το