Αθλητισμός

Συνεργασία που αλλάζει τα δεδομένα στον Ολυμπιακό Βόλου

Σημαντική μέρα για τον Ολυμπιακό Βόλου ήταν αυτή του περασμένου Σαββάτου, καθώς ανακοινώθηκε επίσημα, διά στόματος του διευθυντή επικοινωνίας του Ολυμπιακού Πειραιώς, Κώστα Καραπαπά, η συνεργασία των δύο ομάδων σε όλα τα επίπεδα. Η είδηση αυτή αλλάζει τα δεδομένα στον Ολυμπιακό Βόλου, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Η ανακοίνωση της έναρξης συνεργασίας των δύο Ολυμπιακών έγινε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των νέων γραφείων της Θύρας 7 στο Βόλο. Από πλευράς Ολυμπιακού Πειραιώς ήταν ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Μιχάλης Κουντούρης, ο διευθυντής επικοινωνίας Κώστας Καραπαπάς, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και προπονητής στην Ακαδημία των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Αμανατίδης, ο Θανάσης Κωστούλας, καθώς και ο Αργύρης Λίβας, που είναι νομικός εκπρόσωπος τόσο του Ολυμπιακού Π., όσο και του Ολυμπιακού Β.. Το «παρών» έδωσε και ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος, συνδετικός κρίκος των δύο ομάδων, καθώς και ο ταμίας του Ερασιτέχνη Δημήτρης Πέγιος.

Ο Κώστας Καραπαπάς αναφορικά με την συνεργασία που θα υπάρξει ανάμεσα στους δύο Ολυμπιακούς τόνισε τα εξής: «Η συνεργασία με τον Ολυμπιακό Βόλου έχει δρομολογηθεί, γιατί θέλουμε η ιστορική ομάδα του Βόλου να είναι ισχυρή. Κι εφόσον έχει και το όνομα Ολυμπιακός, για εμάς έχει διαφορετική αξία και σημασία. Η συνεργασία θα είναι σε όλα τα επίπεδα.
Μία ομάδα με τόσο κόσμο, μία ομάδα με τόση ιστορία, σε μία τόσο όμορφη πόλη, δεν μπορεί να μένει εκεί που είναι. Πρέπει να ανέβει και να προχωρήσει μπροστά».
Ερωτηθείς ο διευθυντής επικοινωνίας να γίνει πιο συγκεκριμένος, όσον αφορά τη συνεργασία που θα υπάρξει, απάντησε: «Από τη μία είναι η θέλησή μας, από την άλλη είναι και θέληση του Ολυμπιακού Βόλου και τονίζω και πάλι πως αυτή η μεγάλη ομάδα του Βόλου πρέπει να βρει τον δρόμο της. Οι άνθρωποι εδώ έχουν ξεκινήσει την προσπάθεια να σώσουν αυτή την ιστορική ομάδα κι εμείς θα είμαστε κοντά τους. Όπως θα είμαστε κοντά και στις πραγματικές ομάδες του Βόλου. Τώρα για τις άλλες ομάδες που φτιάχνονται για άλλους λόγους, δεν μας απασχολούν. Αυτό είναι παραποδόσφαιρο, δεν είναι ποδόσφαιρο».

Ο Κώστας Καραπαπάς ρωτήθηκε και για τη νέα ομάδα που εδρεύει στην πόλη μας, τον ΝΠΣ Βόλος, τονίζοντας σχετικά: «Δεν γνωρίζω αυτή την ομάδα, δεν ασχολούμαι και δεν με ενδιαφέρει. Ναυτικός όμιλος είναι; Έτσι άκουσα. Ας πάνε να κάνουν κωπηλασία. Τι σχέση έχει με το ποδόσφαιρο; Τα άλλα είναι για άλλους λόγους. Άνθρωποι που έγιναν γνωστοί από τον Ολυμπιακό Βόλου και τον κάνουν τέτοιο πόλεμο; Εσάς δεν σας κάνει εντύπωση;»
Μέχρι πρότινος υπήρχε μια φημολογία περί συνεργασία των δύο Ολυμπιακών, ωστόσο, επίσημα αυτό δεν έβγαινε προς τα έξω. Μετά τις προχθεσινές δηλώσεις του Κώστα Καραπαπά, ο Ολυμπιακός Βόλου ποντάρει, πέρα από τις δυνάμεις του και στη συνεργασία με τον Ολυμπιακό Πειραιώς και μένει να δούμε το προσεχές διάστημα τι θα περιλαμβάνει αυτή η συνεργασία.
Εκείνο, ωστόσο, που μπορούμε να τονίσουμε, είναι πως ο κόσμος του Ολυμπιακού βλέπει πως η ομάδα θα έχει την υποστήριξη ενός πολύ μεγάλου συλλόγου της Ελλάδας, όπως είναι ο Ολυμπιακός Πειραιώς και έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα αισιοδοξίας για το μέλλον.

Σύντομα θα στελεχωθεί η διοικούσα επιτροπή, η οποία θα αναλάβει τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος, η οποία θα απαρτίζεται από άτομα που αγαπούν τον Ολυμπιακό και θα έχουν τη στήριξη επιφανών επιχειρηματιών της πόλης. Μέσα στο Σαββατοκύριακο υπήρξαν συναντήσεις και συζητήσεις με άτομα που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον να στηρίξουν τη νέα προσπάθεια που γίνεται, προκειμένου ο Ολυμπιακός να ξεκολλήσεις από το τέλμα της Γ’ Εθνικής και να επιστρέψει άμεσα στις επαγγελματικές κατηγορίες.
Με κατάλληλες κινήσεις και σωστό προγραμματισμό, ο Ολυμπιακός μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, όπως αρμόζει στην μακρόχρονη ιστορία του. Από την πλευρά τους οι διοικούντες τον Ολυμπιακό οφείλουν να δώσουν όραμα στους φιλάθλους της ομάδας, προκειμένου να επιστρέψουν στο γήπεδο και να στηρίξουν μαζικά το νέο εγχείρημα για την άνοδο του Ολυμπιακού στη Φούτμπολ Λιγκ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το