Τοπικά

Συνεργασία Μαραβέγια με εκπροσώπους των στρατιωτικών: “Οφείλουμε να είμαστε αρωγοί στα δίκαια αιτήματά τους”

Συντονισμένες επαφές με τους εκπροσώπους της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βόλου-Μαγνησίας (ΕΣΠΕΕΒ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), προκειμένου να ενημερωθεί συνολικά για τις διεκδικήσεις του κλάδου, είχε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Ειδικότερα, σε συνέχεια της συνάντησής με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλο και της επικοινωνίας με το Δ.Σ. της τοπικής Ένωσης, ο κ. Μαραβέγιας συναντήθηκε με τον θεσμικό φορέα εκπροσώπησης των εν ενεργεία στρατιωτικών, τη διοίκηση της ΠΟΜΕΝΣ, στα γραφεία της στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επικαιροποιήθηκαν τα θέματα των αξιωματικών που προέρχονται από τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) καταταγέντες τα έτη 1991 και 1992 ως προς τη βαθμολογική τους εξέλιξη, σε σχέση µε αξιωματικούς της ίδιας προέλευσης, παλαιοτέρων τάξεων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο θέμα των στρατιωτικών της σειράς ΑΣΣΥ 1993.

Επίσης, οι εκπρόσωποι των στρατιωτικών επανέλαβαν τα αιτήματά τους για κατάργηση των ηλικιακών ορίων του πεπαλαιωμένου νομοθετικού διατάγματος για τους επαγγελματίες οπλίτες και την μισθολογική και βαθμολογική αποκατάσταση των αξιωματικών που προέρχονται από Εθελοντές Μακράς Θητείας.

Ο κ. Μαραβέγιας ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των στρατιωτικών για τη γόνιμη συνεργασία και τους διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει τις διεκδικήσεις τους. «Οι εν ενεργεία στρατιωτικοί αποτελούν πάντα τον θεματοφύλακα της ασφάλειας της χώρας μας. Για τον λόγο αυτό οφείλουμε να είμαστε αρωγοί στα δίκαια αιτήματά τους, όπως αυτά αναδεικνύονται από τους θεσμικούς εκπροσώπους τους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση από την Ένωση Στρατιωτικών Μαγνησίας και με την ΠΟΜΕΝΣ», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το