Τοπικά

Συνεργασία Μακρή, Μπέζα, Μιτζικού για την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στα Καλά Νερά

Ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Μιχάλης Μιτζικός ζήτησε από την πρόεδρο της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτή Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή συνάντηση ενημέρωσης και συνεργασίας με τον πρόεδρο της ΕΤΑΔ κ. Αντώνη Μπέζα για να βρεθεί λύση στο χρονίζον ζήτημα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, επένδυσης, που θα προσδώσει προστιθέμενη αξία και οικονομική ανάσα στον Δήμο Νοτίου Πηλίου.

Ο κ. Μπέζας ανταποκρίθηκε, πρόθυμα, στο αίτημα της κ. Μακρή, που του μετεβίβασε την παράκληση του δημάρχου κ. Μιτζικού να τον ενημερώσει για το ισχύον καθεστώς, καθώς και για την επιθυμία του Δήμου Νοτίου Πηλίου, αφού ξεπεράσει τις σχετικές γραφειοκρατικές διαδικασίες, να υλοποιήσει το φιλόδοξο αυτό σχέδιο, της ανέγερσης των σχολών εμπορικού ναυτικού. Στην πολύωρη διαδικτυακή συνάντηση, ο δήμαρχος ανέλυσε στον πρόεδρο της ΕΤΑΔ, όλα τα στοιχεία ,που ο Δήμος έχει στην κατοχή του, τις, μέχρι τώρα, ενέργειες φορέων του Δημοσίου, που αφορούν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, και την ενημέρωση, που του παρείχε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γ. Πλακιωτάκης. Ο πρόεδρος της ΕΤΑΔ κ. Αντώνης Μπέζας άκουσε με προσοχή την ενημέρωση του δημάρχου και με την εμπειρία του, ως πρώην Υφυπουργού Οικονομικών, αλλά και τον σημερινό θεσμικό του ρόλο δήλωσε πρόθυμος να συνεργασθεί και, αφού κάνει την δική του, προσωπική, έρευνα να συνδράμει με τις υπηρεσίες του – στον βαθμό που έχουν εμπλοκή και αρμοδιότητα – και να υποδείξει στην δημοτική αρχή τον οδικό χάρτη κινήσεων και πρωτοβουλιών.

Παρεμβαίνοντας η κ. Μακρή στην συζήτηση, τόνισε στον κ. Μπέζα, την σημασία, που θα έχει, για την περιοχή, η ίδρυση αυτής της ακαδημίας και τον ευχαρίστησε, θερμά, που, από την πρώτη στιγμή, προθυμοποιήθηκε να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια του Δήμου να υλοποιήσει ένα τόσο σημαντικό και αναπτυξιακό σχεδιασμό.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Έκτακτη Σύνοδος των πρυτάνεων τη Δευτέρα – Τι θα αποφασιστεί για την εξ αποστάσεως εξεταστική

Έκτακτη σύνοδο πραγματοποιούν αύριο, Δευτέρα, οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων προκειμένου να εξετάσουν εναλλακτικές λύσεις για…

28 Ιανουαρίου 2024

Σοκαριστικό τροχαίο στην Κρήτη: Τραυματίστηκε δίχρονο αγοράκι – Βρίσκεται στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στο Παλαιόκαστρο Κρήτης με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός δίχρονου παιδιού, το οποίο…

28 Ιανουαρίου 2024

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Πατέρας και γιος ήταν νεκροί στο σπίτι τους επί δύο μήνες

Μια σοκαριστική υπόθεση αναδείχθηκε στη Θεσσαλονίκη, αφού εντοπίστηκαν νεκροί στο διαμέρισμά τους ένας πατέρας και…

28 Ιανουαρίου 2024

Μετά τη «Barbie», έρχεται ο «Μπομπ ο Μάστορας» με την Τζένιφερ Λόπεζ στην παραγωγή

Ο Μπομπ ο Μάστορας (Bob the Builder) είναι έτοιμος για το ντεμπούτο του στη μεγάλη…

28 Ιανουαρίου 2024

Η Τουρκία ετοιμάζεται να λανσάρει το δικό της ChatGPT – Πώς θα το χρησιμοποιεί

Η Τουρκία μπαίνει και στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης. Προσπαθώντας να μη μείνει πίσω στην…

28 Ιανουαρίου 2024

Γάζα: Ως και το 80% των τούνελ τη Χαμάς έχουν μείνει ανεπηρέαστα

Έως και το 80% των τούνελ της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας παραμένουν άθικτα μετά…

28 Ιανουαρίου 2024