Τοπικά

Συνεργασία επιχειρήσεων με ερευνητικά εργαστήρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας 

Πάνω από 90 μικρομεσαίες επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα και 120 ερευνητικά εργαστήρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνεργάζονται αυτή τη στιγμή στο πλαίσιο του προγράμματος «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» με στόχο τη διάχυση της ερευνητικής γνώσης στον κόσμο των επιχειρήσεων.
Χθες ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, μέλος του Enterprise Europe Network – Hellas, και το Δίκτυο Πράξη, συντονιστής του Enterprise Europe Network – Hellas και Εθνικό Σημείο Επαφής για το HORIZON 2020, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διοργάνωσαν εκδήλωση ενημέρωσης με θέμα «Δράση Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του συγκροτήματος Τσαλαπάτα και παρευρέθηκαν εκπρόσωποι επιχειρήσεων και πανεπιστημιακών τμημάτων.
Η υπεύθυνη EEN από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος κ. Στέλλα Βαϊνά είπε μεταξύ άλλων πως «εδώ και πολύ καιρό έχουμε πρωτόκολλα συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Δίκτυο Πράξη με στόχο τη διασύνδεση της επιχειρηματικής κοινότητας με τους πανεπιστημιακούς οργανισμούς. Και είναι το πιο σημαντικό κομμάτι για να πετύχουμε την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και να αυξήσουμε την ικανότητά τους να βγουν στις νέες αγορές».

Ο υπεύθυνος γραφείου υποστήριξης της Έρευνας και Αξιοποίησης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κ. Θ. Θωμαΐδης είπε πως «στον πρώτο κύκλο υλοποίησης του προγράμματος υποβλήθηκαν από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 163 προτάσεις, από τις οποίες εγκρίθηκαν οι 63 έχοντας έναν συνολικό προϋπολογισμό 38.000.000 ευρώ. Αυτή τη στιγμή υλοποιούνται πάνω από 40 έργα με ορίζοντα τριετίας για να υλοποιηθούν. Υπήρξε ένας πολύ καλός συνδυασμός μεταξύ των 90 μικρομεσαίων επιχειρήσεων από όλη την Ελλάδα και 120 και πλέον ερευνητικών εργαστηρίων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μάλιστα πολλές προτάσεις συνδέονται με τον αγροτοδιατροφικό τομέα, ενώ είναι αξιοσημείωτη η σύνδεση διαφορετικών μεταξύ τους επιστημών, όπως της γεωπονίας και της πληροφορικής».

Από το Δίκτυο Πράξη ο σύμβουλος μεταφοράς τεχνολογίας κ. Αχιλλέας Μπάρλας επισήμανε πως «στόχος του προγράμματος «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» είναι η μεταφορά της ερευνητικής γνώσης από τα πανεπιστημιακά εργαστήρια, τα ερευνητικά κέντρα στις επιχειρήσεις. Το Δίκτυο Πράξη παρέχει την τεχνογνωσία για το πώς θα υποβληθεί μια πετυχημένη πρόταση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα φέρνοντας σε επαφή τις επιχειρήσεις με τα ΑΕΙ. Υπάρχουν δεκάδες επιχειρήσεις από τη Μαγνησία που ενδιαφέρονται για ένταξη στο πρόγραμμα και είμαστε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το