Τοπικά

Συνεργασία Αχιλλοπούλειου -Ιντερπόλ για την εξυχνίαση του καρτέλ κοκαϊνης

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, Ματθαίος Δραμητινός που εξιχνιάστηκε η κλοπή ιατρικών μηχανημάτων  καθώς όπως τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ήταν το μοναδικό στη χώρα που έδωσε στοιχεία που συνέβαλαν στην ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών.  “Οι υπάλληλοι της εταιρείας σεκιούριτι του Νοσοκομείου αναγνώρισαν τους κλέφτες  και στην κάμερα και τα στοιχεία αυτά αποδείχθηκαν πολύ χρήσιμα”, επισήμανε ο κ. Δραμητινός. Επιπλέον ανέφερε ότι το Νοσοκομείο συνεργάστηκε και με την Ιντερπόλ αποστέλλοντας ότι στοιχεία του ζητήθηκαν. “Κατηγορήθηκαν για πλημμελή φύλαξη τα ελληνικά νοσοκομεία, κάποιοι τα αποκάλεσαν ξέφραγα αμπέλια. Αλλά όπως είδατε το κύκλωμα είχε ενεργήσει με τον ίδιο τρόπο σε Γερμανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Γαλλία… Δεν φαντάζομαι ότι κάποιος μπορεί να ισχυριστεί το ίδιο και για τα νοσοκομεία των ευρωπαϊκών αυτών χωρών”, τόνισε.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά οι δράστες παρακολουθούσαν για αρκετές ημέρες το Νοσοκομείο του Βόλου όπως και τα άλλα ιδρύματα ενώ εικάζεται ότι εισέρχονταν στους χώρους και ως ασθενείς  για να εντοπίσουν τι θα κλέψουν. “Μας ενημέρωσαν ότι ήδη εντοπίστηκαν μηχανήματα από τη Λάρισα στη Μπογκοτά και γίνεται προσπάθεια επαναπατρισμού τους. Εμείς σταθήκαμε τυχεροί που η κλοπή στο Αχιλλοπούλειο δεν ολοκληρώθηκε και δεν πήραν το γαστροσκόπιο και το κολονοσκόπιο και λειτούργησε κανονικά το τμήμα, όλο αυτό το διάστημα” επισήμανε ο κ. Δραμητινός.
Σημειώνεται ότι η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, συγκέντρωνε στοιχεία που είχε στη διάθεσή της και τα οποία ταυτοποιούσαν δύο από τους τρεις δράστες, ενώ από την πρόοδο της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι έρχονταν σε επαφή και με τρίτο άτομο. Μάλιστα εξακριβώθηκε ότι το όχημα που χρησιμοποιούσαν είναι νοικιασμένο από Αθήνα.
Τα στοιχεία αυτά, εστάλησαν στην Αθήνα, όπου και έγινε γνωστός ο τρόπος δράστης των τριών Κολομβιανών, ηλικίας 20, 37 και 50 ετών.

Νέες αγορές μηχανημάτων στο Νοσοκομείο από δωρητή 

Τελευταία  δωρεά στο Αχιλλοπούλειο από τον ανώνυμο δωρητή ένας υπέρηχος γενικής χρήσης για τα εξωτερικά ιατρεία, τρία χόλντερ για την καρδιολογική κλινική και αναδευτήρες ζυγοί, όργανα για το τμήμα Αιμοδοσίας. “Στην ουσία ο φίλος του Αχιλλοπούλειου μας έχει χαρίσει ένα δεύτερο ΕΣΠΑ καθώς καλύπτει ανάγκες από όλες τις κλινικές” ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίος Δραμητινός. «Επειδή είχαν την χαρά και την τιμή να τον γνωρίσω προσωπικά, πρόκειται για έναν άνθρωπο εξαιρετικού ήθους. Έρχεται και με μία αγνή συζήτηση μας ρωτά τι άλλο χρειαζόμαστε. Βλέπει ότι οι δωρεές του πιάνουν τόπο”, παρατήρησε.

Οι δωρεές ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο με την παροχή 10 τουλάχιστον οργάνων (μηχανολογικού εξοπλισμού) για όλα τα τμήματα. “Ο άνθρωπος ανάλογα με τα πόσα θέλει και μπορεί κάθε φορά δίνει. Αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη για μας” παρατήρησε ο κ. Δραμητινός.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το