Τοπικά

Συνεπλάκησαν γιατί οι αγελάδες μπήκαν στο χωράφι του γείτονα – Έλυσαν τις διαφορές τους στα Δικαστήρια του Βόλου

Για δύο αγελάδες που είχαν εισέλθει στα χωράφια του γείτονα, συνεπλάκησαν οι συγχωριανοί και γείτονες σε αγροτική περιοχή του Αλμυρού και κατέληξαν τελικά χθες να λύσουν τις διαφορές τους στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, καθώς αλληλομηνύθηκαν.
Το δικαστήριο, αν και έδωσε τη δυνατότητα στους αντιδίκους, να τα βρουν και η υπόθεση να μπει στο αρχείο, αυτοί δεν έκαναν αποδεκτή την πρόταση και εισέπραξαν ποινές φυλάκισης…
Την 1η Ιουνίου του 2011 τέσσερις συγχωριανοί και γνωστοί είχαν συμπλακεί στην αγροτική περιοχή Κρανιά, γιατί δύο αγελάδες του ενός είχαν μπει στο χωράφι του άλλου… Συγκεκριμένα είχαν συμπλακεί πατέρας μαζί με τους δύο γιους του (ο ένας ανήλικος), με έναν συγχωριανό τους, όταν ο τελευταίος είχε διαμαρτυρηθεί, γιατί δύο αγελάδες των πρώτων είχαν εισέλθει και προκαλέσει ζημιές στο χωράφι του.
Μάλιστα ο κτηνοτρόφος που ήταν μόνος του, φέρεται να είχε δεχθεί μπουνιά στο πρόσωπο, ενώ και οι υπόλοιποι τρεις φέρονται να είχαν δεχθεί χτυπήματα από τον αντίδικό τους. Κατηγορούμενος ήταν και ακόμη ένας πέμπτος συγχωριανός τους, ο οποίος ωστόσο απαλλάχθηκε των κατηγοριών. Οι τέσσερις κατηγορούνταν για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και απειλή. Οι δικαστικές υποθέσεις ήταν τρεις, αλλά συζητήθηκαν μαζί. Στον πατέρα και τον έναν γιό που κάθισαν χθες στο εδώλιο του κατηγορουμένου (ο δεύτερος γιός είναι ανήλικος), το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών στον καθένα με τριετή αναστολή και δυνατότητα έφεσης, ενώ στον αντίδικό τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, επίσης με τριετή αναστολή και δυνατότητα έφεσης. Η δίωξη για απειλή έπαυσε, βάσει του νόμου Παρασκευόπουλου.

 
Ο εισαγγελέας στην πρότασή του μίλησε για συνθήκες «Τέξας και καουμπόϊδες για τα ζώα στον Αλμυρό», καθώς και για επιθέσεις όλων εναντίον όλων των εμπλακέντων στο επεισόδιο. Ζήτησε την απαλλαγή του πέμπτου των συμμετεχόντων στο επεισόδιο και την ενοχή των τριών κατηγορουμένων, που συμπεριφέρθηκαν «λες και είμαστε στην άγρια Δύση».
Την απαλλαγή των κατηγορουμένων ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των αντιδίκων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το