Ελλάδα

Συνεπιμέλεια: 3 νομοτεχνικές βελτιώσεις έφερε ο Κώστας Τσιάρας

Σε τρεις νομοτεχνικές βελτιώσεις προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας στο νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια παιδιών, το οποίο ψηφίζεται την Πέμπτη, 20 Μαΐου. Ειδικότερα πρόκειται για τις εξής:

  • προστίθεται στο άρθρο 1510 του Αστικού Κώδικα, για τη γονική μέριμνα, η φράση «και εξίσου» και το εδάφιο διαμορφώνεται ως εξής: «Η μέριμνα για το ανήλικο τέκνο είναι καθήκον και δικαίωμα των γονέων (γονική μέριμνα), οι όποιοι την ασκούν από κοινού και εξίσου».
  • με νομοτεχνική βελτίωση εξαιρείται η περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας από την δυνατότητα προσφυγής σε διαμεσολάβηση για την άσκηση της γονικής μέριμνας.
  • στο αντικείμενο των σεμιναρίων για την επιμόρφωση των δικαστικών λειτουργών περιλαμβάνεται ιδίως η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Οι αλλαγές ωστόσο δεν κινούνται στην κατεύθυνση άμβλυνσης των αντιδράσεων που εξέφρασαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Μαριέττα Γιαννάκου, που δήλωσε ευθαρσώς ότι θα καταψηφίσει, αλλά και η Ολγα Κεφαλογιάννη που μίλησε για νομοσχέδιο που διχάζει.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το