Τοπικά

Συνέντευξη τύπου για την απεργία στις 14 Δεκέμβρη από την Επιτροπή αγώνα επισιτισμού – τουρισμού του ΠΑΜΕ

η  Επιτροπή αγώνα επισιτισμού – τουρισμού του ΠΑΜΕ  έδωσε συνέντευξη τύπου για την  πανεργατική απεργία στης 14 Δεκεμβρίου. “Καλούμε τους συναδέλφους του κλάδου να πουν ένα μεγάλο φτάνει πια στην μίζερη ζωή που μας επιβάλουν οι εργοδότες που για το συγκεκριμένο κλάδο μιλάμε για τεράστια κέρδη. Οι εργαζόμενοι του κλάδου βιώνουμε τα τελευταία χρόνια μια πρωτόγνωρη τουριστική ανάπτυξη. Δεκάδες δις ευρώ βγήκαν μέσα από τη δική μας δουλειά. Πάνω από 100 εκατομμύρια τουρίστες πέρασαν από τα χέρια μας. Από την άλλη η επίθεση στα δικαιώματα και στο εισόδημά μας ήταν ολομέτωπη και συνολική”, τονίστηκε στη συνέντευξη,
Για τους εργαζόμενους η υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων είναι δεμένη με την πάλη για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, της Ε.Ε., της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και των προκατόχων τους.

“Η σημερινή κυβέρνηση αποδεικνύεται ιδανικός θεματοφύλακας των απαιτήσεων του κεφαλαίου, της αντεργατικής πολιτικής της Ε.Ε. Πρωτοστατεί στην παραπλάνηση των εργαζόμενων και του λαού, στην καλλιέργεια της μοιρολατρίας και της ηττοπάθειας. Είναι αυτοί που, μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου προωθούν την κατάργηση των ΣΣΕ, δίνουν στους εργοδότες την δυνατότητα να μην εφαρμόζουν ακόμη κι αυτές που υπάρχουν, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον δικό μας κλάδο.
Αυτός ο αγώνας για τις Συλλογικές μας Συμβάσεις είναι δεμένος με την πάλη για την αποδυνάμωση του εργοδοτικού- κυβερνητικού συνδικαλισμού σε κάθε χώρο δουλειάς- στον κλάδο και συνολικά. Στο  Νομό μας η στάση του Σωματείου Ξενοδοχοϊπαλληλων που ελέγχεται από την ΠΑΣΚΕ αλλά και το Σωματείο Επισιτισμού που την πλειοψηφία την έχουν οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ τα πράγματα δεν είναι διαφορετικά, είναι ουσιαστικά άφαντοι έχουν αφήσει τους εργαζόμενους στο έλεος του κάθε εργοδότη, χαρακτηριστική είναι η στάση του σωματείο επισιτισμού που παρ όλου που υπάρχουν αντιπρόσωποι από τις ταξικές δυνάμεις στην διοίκηση του σωματείου, η πλειοψηφία της είναι εξαφανισμένοι εδώ και 6 μήνες, δεν έχει συνεδριάσει το Δ.Σ., δεν έχουν πάρει καμία απόφαση για καμία αγωνιστική δράση που είχαμε το προηγούμενο διάστημα (απεργία του κλάδου στης 20 Ιούλη, κινητοποίηση στην ΔΕΘ κτλ), μένουν μόνο στο να βγάζουν ανακοινώσεις στο τύπο αλλά και αυτές είναι χωρίς να έχει συνεδριάσει το Δ.Σ., ακόμα και τώρα που οι ταξικές δυνάμεις  προετοιμάζουν τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση με την  απεργία στης 14 Δεκέμβρη ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση Ε.Ε., αυτοί είναι άφαντοι στα καλέσματα των ταξικών δυνάμεων για ακόμη μία φορά”. Η  απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10:30 στην πλ. Πανεπιστημίου στις 14 Δεκέμβρη.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το