Τοπικά

Συνελήφθησαν στην Κοζάνη για διαρρήξεις και στη Μαγνησία

 

Δύο οικίες σε περιοχές της Μαγνησίας είχαν διαρρήξει δύο νεαροί, που συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κοζάνης.
Οι δύο διαρρήκτες και ένας τρίτος συνεργός τους που αναζητείται, είχαν διαρρήξει συνολικά έξι οικίες, από τις οποίες είχαν πάρει λεία 57.000 ευρώ…
Οι αστυνομικοί προέβησαν σε δύο συλλήψεις στην Κοζάνη για μια σειρά από διαρρήξεις που σημειώθηκαν τόσο στην πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, όσο και στη Μαγνησία. Πρόκειται για δύο Έλληνες, ηλικίας 20 και 27 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική ομάδα και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατά το διάστημα από τον Αύγουστο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2022.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική χθεσινή ανακοίνωση, οι αστυνομικοί του προαναφερόμενου τμήματος, ύστερα από ενδελεχή έρευνα, αξιολόγηση και αξιοποίηση ερευνητικών στοιχείων και δεδομένων εξιχνίασαν έξι διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, και δύο απόπειρες κλοπών, από οικίες στην πόλη της Κοζάνης και σε περιοχές της Μαγνησίας. Οι συλληφθέντες, αφού επέλεγαν τις οικίες, που θα διέπρατταν τις κλοπές, στη συνέχεια τις παραβίαζαν, αφαιρώντας από τις έξι, εκ των οποίων τέσσερις στην πόλη της Κοζάνης και δύο σε περιοχές της Μαγνησίας, διάφορα τιμαλφή, λίρες, χρυσαφικά και χρηματικό ποσό, ενώ από τις δύο οικίες στην πόλη της Κοζάνης δεν κατάφεραν να αφαιρέσουν κάτι. Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων κοσμημάτων και χρηματικών ποσών από τις προαναφερόμενες οικίες (σε Κοζάνη και Μαγνησία) ανέρχεται σε περίπου 57.210 ευρώ, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης για την ταυτοποίηση των στοιχείων του τρίτου ατόμου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το