Τοπικά

Συνελήφθησαν δυο νεαροί – μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά σε Βόλο και Λάρισα

narkotika

Συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στη Λάρισα δύο νεαροί, ηλικίας 19 και 21 ετών, για διακίνηση ναρκωτικών σε Βόλο και Λάρισα. Σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση. Η εγκληματική οργάνωση είχε εξαρθρωθεί από τις αστυνομικές αρχές στις 11 Μαρτίου 2016, μαζί με άλλες δυο πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε Λάρισα και Βόλο.
Τότε είχαν συλληφθεί συνολικά είκοσι ένα (21) μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά.
Τα ηγετικά στελέχη των οργανώσεων προμηθευόταν τις ναρκωτικές ουσίες, τις οποίες στη συνέχεια παρέδιδαν στα υπόλοιπα μέλη, με σκοπό την μεταφορά, αποθήκευση και περαιτέρω διακίνηση και εμπορία αυτών, ενώ το αρχηγικό στέλεχος της τρίτης οργάνωσης αποτελούσε το συνδετικό κρίκο μεταξύ των τριών οργανώσεων και τις προμήθευε με ποσότητες ηρωίνης.
Όπως είχε διαπιστωθεί από την πρόοδο των αστυνομικών ερευνών, τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων είχαν εφοδιαστεί με τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν αντιστοιχούσαν στα πραγματικά τους ονόματα, τις οποίες άλλαζαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνεννοήσεις χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένη ορολογία. Επιπλέον, λάμβαναν επιπρόσθετα μέτρα προς αποφυγή του εντοπισμού και της σύλληψής τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το