Ελλάδα

Συνελήφθησαν οι δράστες της ληστείας και αρπαγής 65χρονου γουναρά

Στην Αττική εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δράστες της ένοπλης ληστείας και αρπαγής 65χρονου ιδιόκτητη καταστήματος γουναρικών, η οποία είχε διαπραχθεί τον περασμένο Μάρτιο σε περιοχή της Καστοριάς. Πρόκειται για τρία άτομα, ένα από τα οποία είναι συντοπίτης του θύματος.

Οι δράστες είναι ηλικίας 29, 35 και 37 ετών,σε βάρος των οποίων είχε σχηματισθεί ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για – τα κατά περίπτωση – αδικήματα της ληστείας, της αρπαγής, της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράνομης οπλοφορίας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, της αντιποίησης και της πλαστογραφίας και είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης τους από τον Ανακριτή Καστοριάς.
Όπως προέκυψε από την έρευνα οι δράσες συγκρότησαν ομάδα, τουλάχιστον από το μήνα Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, με σκοπό τη διάπραξη της συγκεκριμένης ένοπλης ληστείας και αρπαγής. Μάλιστα είχαν προχωρήσε σε προπαρασκευαστικές ενέργειες και είχαν επισκεφθεί την ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς και της Κοζάνης .
Κατά την ένοπλη ληστεία και αρπαγή ο 37χρονος είχε το ρόλο του «τσιλιαδόρου» ενώ οι άλλοι δυο (29χρονος και 35χρονος) φορούσαν στολές αστυνομικών και προσποιούμενοι τη διενέργεια οικονομικού ελέγχου, ακινητοποίησαν το όχημά του 65χρονου.
Με την απειλή πιστολιών τον ανάγκασαν να επιβιβασθεί σε όχημα που χρησιμοποιούσαν και μετά πήγαν στο κατάστημά – εργαστήριό του στην Καστοριά, όπου τον ανάγκασαν ν ανοίξει το χρηματοκιβώτιο από το οποίο άρπαξαν 80.000 €. Στη συνέχεια τον εγκατέλειψαν στην περιοχή Καλλιθέα Καστοριάς, αφού τον έδεσαν σε δέντρο και τον φίμωσαν με μονωτική ταινία.
Οι δράστες χρησιμοποίησαν δυο οχήματα ( Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσικλέτα) για τα οποία είχε δηλωθεί κλοπή την 29-01-2016 στο Τμήμα Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου και την 27-02-2016 στο Τμήμα Ασφαλείας Νέου Ψυχικού αντίστοιχα, στα οποία μάλιστα χρησιμοποίησαν πλαστές πινακίδες. Επίσης χρησιμοποίησαν και ένα Φ.Ι.Χ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του παθόντα, το οποίο εγκατέλειψαν. Και τα τια οχήματα ανευρέθηκαν από τους αστυνομικούς, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Επιπλέον, όπως πρόεκυψε από την έρευνα, οι τρεις συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές ενώ ο 29χρονος ταυτοποιήθηκε και ως δράστης ληστείας, που είχε διαπραχθεί τον Απρίλιο του 2010 σε περιοχή της Αθήνας .
Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες (20-09-2016) στον εισαγγελέα υπηρεσίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών ενώ στην συνέχεια θα οδηγηθούν στον τακτικό Ανακριτή Καστοριάς.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το