Αθλητισμός

Συνελήφθη τζιχαντιστής που σχεδίαζε επίθεση στο clasico

Είχε ως στόχο να πραγματοποιήσει τρομοκρατικό χτύπημα στο σημαντικότερο ποδοσφαιρικό ματς του πλανήτη, σε μια αναμέτρηση μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα! Ωστόσο, ο τζιχαντιστής που ετοίμαζε επίθεση στο clasico που θα γινόταν στη Βαρκελώνη συνελήφθη και κρατείται από τις ισπανικές αρχές.

Οπως προκύπτει από ισπανικά ΜΜΕ, επρόκειτο για ένα σχέδιο το οποίο με τις παρούσες συνθήκες, εξαιτίας του κορωνοϊού, δεν θα μπορούσε να εκτελεστεί, ενώ το ματς στο οποίο εκτιμάται ότι θα γινόταν η επίθεση, έχει ήδη παιχτεί (τουλάχιστον για την τρέχουσα σεζόν). Σύμφωνα όμως με τα ρεπορτάζ, ο συλληφθείς είχε αποκτήσει εμμονή με τα video από τις σφαγές και τα χτυπήματα του ISIS και είχε σκοπό να πραγματοποιήσει μια επίθεση στην περιοχή της Βαρκελώνης τη μέρα του μεγάλου αγώνα με απώτερο στόχο το ίδιο το παιχνίδι.

Το άτομο, που συνελήφθη από πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών, είναι κατά πληροφορίες Μαροκινός και τα τελευταία δέκα χρόνια κατοικεί στη Βαρκελώνη. Μάλιστα, εκτιμάται ότι στόχος του ήταν ένα τρομοκρατικό χτύπημα-επίθεση ανάλογο με αυτά που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Σημειωτέον ότι κατά τη διάρκεια των έκτακτων μέτρων στην Ισπανία εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, είχε σπάσει την καραντίνα διότι, όπως εκτιμούν οι αρχές, σχεδίαζε την επίθεση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, La Razon, πάντως δεν βρέθηκαν στην κατοχή του εκρηκτικά, όμως αναφέρεται ότι ο συλληφθείς ήταν αποφασισμένος να πραγματοποιήσει την επίθεση, πιθανότατα με μαχαίρι. Κατά τις έρευνες βρέθηκε στην κατοχή του υλικό με σφαγές του ISIS.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το