Ελλάδα

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ο «φαρσέρ» που έστειλε απειλητικά μηνύματα για βόμβα σε νοσοκομεία και αεροδρόμιο – Ποιος είναι

Συνελήφθη σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, ο «φαρσέρ» που έστειλε απειλητικά μηνύματα για βόμβα σε έξι νοσοκομεία και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σε βάρος του «φαρσέρ», ο οποίος είναι ρωσικής υπηκοότητας, σχηματίστηκε δικογραφία για τρομοκρατικές πράξεις, διασπορά ψευδών ειδήσεων, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας κατά συρροή, διατάραξη της ειρήνης των πολιτών και απόπειρα παρακώλησης συγκοινωνιών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

«Στο όνομα του Αλλάχ και του προφήτη μας Μωάμεθ πρέπει να πεθάνετε»
Σημειώνεται ότι ο αποστολέας ισχυρίστηκε πως είναι ισλαμιστής. «Στο όνομα του Αλλάχ και του προφήτη μας Μωάμεθ πρέπει να πεθάνετε», έγραφε στο απειλητικό e-mail του.

Ο φαρσέρ φέρεται να έγραψε στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με το Star: «Είμαι ο ιμάμης Βλαντ Σεβελίεφ, από την οργάνωση των Ταλιμπάν. Είμαι Τατάρος Μουσουλμάνος και είμαι έτοιμος να χύσω το αίμα μου για το Ισλάμ. Σήμερα θα ανατινάξω τα νοσοκομεία σας στην Αθήνα. Υπάρχουν TNT βόμβες στα νοσοκομεία σας και σύντομα θα ανατιναχθούν. Στο όνομα του Αλλάχ και του προφήτη Μωάμεθ πρέπει να πεθάνετε».

Αφού έγιναν έρευνες στους χώρους δεν εντοπίστηκε τίποτα ύποπτο ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνες για το ποιος κρύβεται πίσω από τα email.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το