Κόσμος

Συνελήφθη Ισλαμιστής ύποπτος για την επίθεση στο Ντόρτμουντ

Οι γερμανικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι ένα άτομο συνελήφθη για την επίθεση στο λεωφορείο της ομάδας της Ντόρτμουντ, το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, που επικαλούνται αστυνομικές και εισαγγελικές πηγές, πρόκειται για έναν άνδρα Ισλαμιστή, ο οποίος βρίσκεται στα χέρια των αρχών, ενώ παράλληλα κρατείται ένα ακόμη άτομο που πιθανολογείται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας αποκάλυψε ότι ήταν θέμα τύχης που δεν υπήρξαν θύματα από την επίθεση, καθώς τα εκρηκτικά περιείχαν μεταλλικά θραύσματα, μερικά από τα οποία βρέθηκαν σε διάφορα σημεία του λεωφορείου. «Αντιμετωπίζουμε το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Η επιστολή που βρέθηκε στην περιοχή της επίθεσης και με την οποία γίνεται ανάληψη της ευθύνης για το χτύπημα, ελέγχεται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι αυθεντική. Στην επιστολή που αρχίζει με τις λέξεις «Στο όνομα του Αλλάχ, τον αξιοπρεπή, τον Ελεήμων», αναφέρεται επίσης το όνομα της Άνγκελα Μέρκελ αλλά και η επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. Επίσης, τονίζεται ότι οι γερμανικές δυνάμεις εμπλέκονται στη δολοφονία των μουσουλμάνων στο χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους.
Η επιστολή αναφέρει συγκεκριμένα: «Αλλά προφανώς εσύ Μέρκελ δε νοιάζεσαι για τα μικρά, βρώμικα θέματά στο. Τα Tornadoes στο εξακολουθούν να πετούν πάνω από τα εδάφη του χαλιφάτου για να δολοφονήσουν Μουσουλμάνους» αναφερόμενο στους πυραύλους tornadoes που έχουν χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.
Κατά την επίθεση τραυματίστηκαν δύο άτομα, ένας ποδοσφαιριστής και ένας αστυνομικός, ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ έκανε λόγο για «κατάπτυστη πράξη».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το