Κόσμος

Συνελήφθη δόκιμος στρατιωτικής σχολής, ύποπτος για το μακελειό στην Αγία Πετρούπολη

Ένα δόκιμος στρατιωτικής ακαδημίας συνελήφθη στη Αγία Πετρούπολη με την κατηγορία της «συνέργειας σε τρομοκρατία».

Στον συλληφθέντα αποδίδονται και ευθύνες ενδεχομένως για συμμετοχή του στην τρομοκρατική επίθεση, που έγινε στις 3 Απριλίου στο μετρό της πόλης.

Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος τύπου του αρμόδιου στρατοδικείου της Αγίας Πετρούπολης Εκατερίνα Σάφτσενκο, πρόκειται για τον Βαντίμ Όσιποφ, δόκιμο στη Στρατιωτική Ακαδημία Διαστήματος Μοζάισκι, ο οποίος με απόφαση του στρατοδικείου, που εκδόθηκε στις 10 Απριλίου θα παραμείνει υπό κράτηση για δύο μήνες ως τις 9 Ιουλίου.

Η ανακοίνωση δε δίνει περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti, ο δόκιμος κατηγορείται με βάση το άρθρο 205.1 του Ποινικού Κώδικα, για «Συνέργεια σε τρομοκρατική δραστηριότητα», το οποίο προβλέπει επιβολή ποινής φυλάκισης 15 ετών.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η ανακριτική διεύθυνση του στρατού που υπάγεται στην Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία είναι αρμόδια για τα Πυραυλικά Στρατεύματα Στρατηγικής Σημασίας.

Από την πλευρά της η Στρατιωτική Ακαδημία Μοζάισκι, ανακοίνωσε ότι δεν διαθέτει πληροφορίες για την σύλληψη του δοκίμου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Απριλίου στη Αγία Πετρούπολη είχαν συλληφθεί έξι άτομα με την υπόνοια ότι ήταν συνεργοί του 22χρονου Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ από το Κριγιστάν, που στις 3 Απριλίου είχε πυροδοτήσει εκρηκτικό μηχανισμό στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 14άτομα.

Πρόκειται για τους Σεϊφούλ Χακίμοφ, Ιμπραγκιμπζον Γιερμάτοφ, Ντιλμουρόντ Μουιντίνοφ, Μπαχράμ Γιεργκάσεφ, Αζαμζόν Μαχμούντοφ, Μαχαμαντιουσούφ Μιρζαλίμοφ, ενώ στη Μσχα είχαν συλληφθεί ακόμα δύο ύποπτοι, ο Σοχίστ Καρίμοφ και Σοντίκ Ορτίκοφ.

Πηγή: ΑΠΕ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το