Τοπικά

Συνέλευση και νέο Δ.Σ. στον σύλλογο «Προστασίας και ανάδειξης του Παγασητικού»

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25/2/2024 η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του «Συλλόγου για την προστασία και ανάδειξη του Παγασητικού – ο Παγασητικός μας ενώνει», καθώς και η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των μελών του νέου διοικητικού συμβουλίου.
Το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο, έκανε τον απολογισμό των πεπραγμένων, σημειώνοντας ότι στην αιχμή των δράσεών του είχε την αντιμετώπιση του προβλήματος της σχεδιαζόμενης εγκατάστασης της μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον Παγασητικό. Τονίστηκε ότι ήταν ιδιαίτερα σημαντικό ότι, μέσα από τις πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν, υπήρξε συνάντηση και συνεργασία με πολλούς φορείς της κοινωνίας της Μαγνησίας, όπως επιστημονικοί φορείς, σύλλογοι, επαγγελματικές ενώσεις, εργατικά σωματεία, καθώς και το σύνολο των πολιτικών φορέων του Νομού.
Αποκορύφωμα των δράσεων αυτών ήταν η μεγάλη συγκέντρωση της 9ης Δεκεμβρίου, όπου διατρανώθηκε η αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση, για την υλοποίηση της οποίας οι πρωτοβουλίες του Συλλόγου ήταν καθοριστικές. Το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο, ευχαριστεί όλους όσους στήριξαν και συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση του συλλαλητηρίου και ιδιαίτερα τον Ιατρικό Σύλλογο και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο για την οικονομική τους υποστήριξη.
Στο επίκεντρο του προγραμματισμού δράσεων για την επόμενη περίοδο, η γενική συνέλευση αποφάσισε να παραμείνει το θέμα της μονάδας LNG, καθώς τα πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η αρμόδια διυπουργική επιτροπή, δεν ακύρωσε τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αλλά ανέβαλε την αξιολόγησή της, λόγω ελλιπούς τεκμηρίωσης. Με συνέπεια αν η ενδιαφερόμενη εταιρεία προβεί σε κάποιες βελτιώσεις της μελέτης, το θέμα να επανέλθει.
Μετά από πρόταση μελών του συλλόγου η Γ.Σ. υιοθέτησε το ψήφισμα της Ομοσπονδίας Συλλόγων οικογένειας ΚΕΘΕΑ, για την απόσυρση του σχεδίου νόμου για την απεξάρτηση, νομοσχέδιο που πλήττει ολόκληρο το πεδίο απεξάρτησης, με τη διοικητική και λογιστική συνένωση όλων των δημόσιων προγραμμάτων και οργανισμών, επιφέροντας δυσλειτουργίες και χρόνια προβλήματα.
Στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου εκλέχθηκαν οι Καραποστολάκη Ευαγγελία, Κολοβός Ναπολέων, Τσάμης Ευθύμιος, Συρταδιώτου Αθανασία, Οικονόμου Χαρίκλεια και αναπληρωματικά μέλη οι Caroll Nutal Κίτσου, Λημνιός Στέλιος, Πάρις Μουτσινάς.
Το νέο διοικητικό συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: Κολοβός Ναπολέων πρόεδρος, Τσάμης Ευθύμιος αντιπρόεδρος, Καραποστολάκη Ευαγγελία γραμματέας, Οικονόμου Χαρίκλεια ταμίας, Συρταδιώτου Αθανασία μέλος.

Share

Πρόσφατα άρθρα

ΚΗΔΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΟ ΠΑΔΓΙΩΤΗ

Τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, παππού, αδελφό και θείο ΣΩΤΗΡΙΟ ΠΑΔΓΙΩΤΗ Ετών 96 κηδεύουμε σήμερα…

12 Μαρτίου 2024

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού

  Συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη 14 Μαρτίου (7μ.μ.) το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, με βασικότερα προς…

12 Μαρτίου 2024

Έξι Σαββατοκύριακα λειτουργίας για το Χιονοδρομικό Πηλίου – Εκπονείται νέο σχέδιο για 12 μήνες το χρόνο

Έξι Σαββατοκύριακα λειτούργησε τη φετινή χειμερινή περίοδο το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, σύμφωνα με τον διευθύνοντα…

12 Μαρτίου 2024

Στα 6,2 δισ. οι απλήρωτοι φόροι – Ποιοι απειλούνται με κατασχέσεις [πίνακες]

Στα 6,276 δισ. ευρώ ανήλθαν οι φόροι που έμειναν απλήρωτοι το 2023 με τον αριθμό των οφειλετών…

11 Μαρτίου 2024

Κύκλωμα νόθευσης καυσίμων και ποτών: Στη φυλακή ο φερόμενος αρχηγός και άλλοι τρεις κατηγορούμενοι

Προφυλακιστέα κρίθηκαν μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια, τέσσερα άτομα, αντιμέτωπα με βαριές κατηγορίες ως…

11 Μαρτίου 2024

Παρόντος του πατέρα του το έβαλε στα πόδια προς άγνωστη κατεύθυνση, λέει η δομή που φιλοξενούσε τον 15χρονο γιο του παλαιοχριστιανού

Ανακοίνωση με τη δική της εκδοχή για το τι συνέβη με τον γιο του παλαιοχριστιανού…

11 Μαρτίου 2024