Τοπικά

Συνέλευση για το Ορφανοτροφείο με καταγγελίες, παρασκήνιο και «υποσχέσεις» σωτηρίας για δωρεές … από φίλους

Τα μέλη της Φιλοπτώχου αποφάσισαν σήμερα την ανάκληση της απόφασης που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο  με το οποίο όριζε τον κ. Αγραφιώτη,  την κ. Τσάντου και τον κ. Καβούρα στη διοίκηση του Ορφανοτροφείου.

Η σημερινή συνεδρίαση των μελών της Φιλοπτώχου ήταν προγραμματισμένη για τις 4 το μεσημέρι ωστόσο πραγματοποιήθηκε δύο ώρες αργότερα και μάλιστα στο ξενοδοχείο Volos Palace και όχι στα γραφεία της Φιλοπτώχου.  Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΦΑΒ Κλέα Γεωργακλή, ο πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Βόλου Αγ. Αγραφιώτης αρνήθηκε να της δώσει τα κλειδιά για να γίνει στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος η συνεδρίαση.

Περίπου 150 άτομα συμμετείχαν στη συνέλευση που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου.  Σύσσωμη έδωσε το παρόν και η δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας του δήμου Βόλου μαζί με μέλη των οικογενειών τους.

Στην ομιλία της η κ. Γεωργακλή παρουσίασε τον απολογισμό της Φιλοπτώχου όπως την τακτοποίηση παλαιών οφειλών και εκκρεμοτήτων . «Προσπαθήσαμε να συνδράμουμε με τις δράσεις μας το Ορφανοτροφείο για να αλλάξει σελίδα» ανέφερε η ίδια προσθέτοντας πως για τις δράσεις αυτές κατηγορήθηκε από τον Αγ. Αγραφιώτη. Ανέφερε το παράδειγμα της δράσης «υιοθετήστε ένα δωμάτιο» με τη συμβολή μηχανικών που θα ανακατασκεύαζαν τους κοιτώνες και τους εξωτερικούς χώρους του ιδρύματος,  δράση για την οποία αντιδρούσε ο πρόεδρος του Ορφανοτροφείου. Επίσης, δήλωσε πως η Φιλόπτωχος δεν μπόρεσε να υλοποιήσει τα πάντα που σχεδίαζε καθώς προσπαθούσε να «φτιάξει» τις σχέσεις της με την διοίκηση του Ορφανοτροφείου.

Γεωργακλή: O Αγραφιώτης κουβαλούσε όπλο

Αναφέρθηκε μάλιστα και στην πρώτη συνάντηση που είχε με τον κ. Αγραφιώτη, και είπε πως ο ίδιος έφερε μαζί του όπλο με την αιτιολογία ότι κινδύνευε η ζωή του.  Για κατοχή όπλου και κατά την γνωριμία του με τα παιδιά του Ορφανοτροφείου κατηγόρησε η κ. Γεωργακλή τον κ. Αγραφιώτη και πρόσθεσε πως «απείλησε» τα παιδιά για να μην κλέψουν.

Είπε επίσης πως ο Αγ. Αγραφιώτης δήλωνε ότι είναι κάτι περισσότερο  από αστυνομικός.

«Ήταν εύκολο να είχαμε παραιτηθεί»  ανέφερε στη συνέχεια η ίδια και σημείωσε πως δεν  είναι δυνατόν να έχουν τρελαθεί οχτώ άτομα που τον καταγγέλλουν και ο ένας να έχει το δίκαιο.

Όπως τόνισε, η Φιλόπτωχος είναι η εγγυήτρια της νομιμότητας, της χρηστής διοίκησης και δεν προσπάθησε ποτέ να ελέγξει τη διοίκηση του Ορφανοτροφείου, αλλά ούτε και έμεινε αδρανής. « Εποπτεύουσα αρχή του Ορφανοτροφείου είναι η δημοτική αρχή και το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας» είπε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε ευθέως τον κ. Αγραφιώτη πως χρησιμοποιεί το Ίδρυμα για την προσωπική του προβολή και δήλωσε: «Αν έχεις στοιχεία τα συλλέγεις και τα παραδίδεις στη δικαιοσύνη.  Μην ξεφτυλίζεις το ίδρυμα στα μέσα ενημέρωσης. Κάντε όσες καταγγελίες θέλετε αλλά μην τις δημοσιοποιείται πρώτα στα μέσα ενημέρωσης. Τις αναγγελίες τις κάνει μόνο για την προσωπική του προβολή. Δεν μπορεί ο κ. Αγραφιώτης να παρουσιάζεται ως ήρωας σε όλες τις εκπομπές. Μέσα στη δουλειά του είναι να διαχειρίζεται και τις καταγγελίες.

Παράλληλα μίλησε για πανικό τον οποίο προκάλεσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος με την αναγγελία του ότι οδεύει προς κλείσιμο το Ορφανοτροφείο. Τον κατηγόρησε ότι έσπειρε τον τρόμο στα παιδιά καθώς αυτά μέσα στο ίδρυμα έχουν δημιουργήσει οικογένεια. Πρόσθεσε επίσης πως η απάντηση του ίδιου για τις δηλώσεις που έκανε ήταν «για να συγκινήσει τον κόσμο και να έρθουν δωρεές”.

«Δεν είναι κανενός το μαγαζί.  Έχετε ξανακούσει κάποιον να μην αφήνει την πρόεδρο της Φιλοπτώχου να δει τα παιδιά; Δεν μπορεί ο κ. Αγραφιώτης να απειλεί το προσωπικό με απολύσεις.  Του αρέσουν οι μηνύσεις» ανέφερε η ίδια και τον κατήγγειλε για μονομερείς ενέργειες,  αμετροέπεια, έλλειψη ομαδικού πνεύματος που οδήγησαν στη σημερινή συνέλευση.

«Όλα αυτά έχουν αντίκτυπο στα παιδιά. Δεν τον απασχολεί για ποιο λόγο τα παιδιά ψάχνουν να με βρουν για να μου μιλήσουν; Η δική μας αγκαλιά θα είναι πάντα ανοιχτή για τα παιδιά» ανέφερε μεταξύ άλλων και ανέφερε πως ήταν εσφαλμένη η απόφαση που έλαβε η Φιλόπτωχος τον Μάρτιο του 2016  για τον ορισμό του κ. Αγραφιώτη, της κ. Τσάντου και του κ. Καβούρα στο Ορφανοτροφείο.

Από πλευράς του ο αντιδήμαρχος του Δήμου Βόλου Τάσος Μπατζιάκας δήλωσε πως ορισμένα από τα μέλη της Φιλοπτώχου δεν ανταποκρίθηκαν στο σκοπό του Ορφανοτροφείου, κατηγόρησε τον Αγ. Αγραφιώτη για πολιτικές σκοπιμότητες και δήλωσε πως η διοίκηση του Ιδρύματος δεν μπορεί να γίνει μέσω Facebook.

Αναφορικά με την υπόθεση της 15χρονης που μετακινήθηκε από το Ορφανοτροφείο του Βόλου σε δομή των Ιωαννίνων, ο κ. Μπατζιάκας δήλωσε πως «βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα».

Κατά του Αγ. Αγραφιώτη μίλησε και ο Αχ. Μπέος αναφέροντας πως οι διοικούντες κρίνονται και παρουσιάστηκε στην εκδήλωση ως …ενδιαφερόμενος πολίτης. Παραδέχθηκε πώς ελέγχθηκαν από τον ίδιο και τους …φίλους του οι εκλογές στο ορφανοτροφείο.

«Προσωπικά με 5-10 φίλους συμβάλλαμε να έρθει η αλλαγή στο Ορφανοτροφείο Βόλου, αλλά δεν ασχοληθήκαμε με το ποιος θα γίνει πρόεδρος…». Χαρακτήρισε «κοινό τυχοδιώκτη» τον Άγγελο Αγραφιώτη.

Κατήγγειλε επίσης τον πρόεδρο του Ιδρύματος πως πούλησε ακίνητο ιδιοκτησίας του Ιδρύματος χωρίς να ρωτήσει κανέναν καθώς επίσης και την Δανάη Χαριτάκη και τον Φίλιππο Κάλλη για τη σύμφωνη γνώμη τους να πουληθεί το ακίνητο. 

Οι φίλοι του Μπέου θα ξοφλήσουν τα χρέη του ορφανοτροφείου (!)

«Όταν σηκώνω το τηλέφωνο, ανοίγουν οι πόρτες» δήλωσε ο ίδιος και ανέφερε πως  μπορεί να μιλήσει με επώνυμους και να συγκεντρωθούν χρήματα. «Δεν θέλω να προβληθώ. Θέτω τον εαυτό μου εθελοντή. Δεν είναι τίποτα 330.000 ευρώ χρέη αν ξέρει κάποιος να διοικεί»

Η ψηφοφορία

Κατά τη σημερινή συνέλευση μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα όποιος το επιθυμούσε, είτε για τακτικό μέλος είτε για αναπληρωματικό . Υποψηφιότητα έθεσαν τέσσερα μέλη της Φιλοπτώχου και συγκεκριμένα οι κ.κ. Γιώργος Σκαμπάς,  Αντωνία Γιαννουσά, Αναστασία Μορφογιάννη και Αρχιμήδης Καρεκλίδης. Από τον Δήμο Βόλου θα προταθούν αύριο τα δύο μέλη που θα συμμετέχουν στη διοίκηση του Ορφανοτροφείου.

Συνολικά ψήφισαν 145 άτομα.  Πρώτος αναδείχθηκε ο Γιώργος Σκαμπάς με 120 ψήφους, δεύτερη η Αντωνία Γιαννουσά με 106 ψήφους, τρίτη η Αναστασία Μορφογιάννη με 86 ψήφους και τέταρτος ο Αρχιμήδης Καρεκλίδης με 47 ψήφους.  Οι τρεις πρώτοι σε ψήφους αποτελούν τα τακτικά μέλη της διοίκησης και ο τέταρτος το αναπληρωματικό μέλος ενώ πρόθεση της διοίκησης είναι το αναπληρωματικό μέλος να συμμετέχει στις συνεδριάσεις.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου για τη γέφυρα στη θέση Μπελεγρίνο

Η παράταξή  ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την αποκατάσταση…

29 Μαρτίου 2024

Την Κυριακή ο 3ος Αγώνας Δρόμου Ν. Αγχιάλου από τον Κένταυρο Βόλου

Ο Κένταυρος Βόλου, με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Βόλου-Κοινότητα Ν. Αγχιάλου, υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ…

29 Μαρτίου 2024

Οι λαϊκές αγορές Απριλίου – Ιουνίου

Από το τμήμα εμπορίου του Δήμου Βόλου, γίνεται γνωστό ότι οι ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ…

29 Μαρτίου 2024

Το Καπλάνι της Βιτρίνας της Άλκης Ζέη Θέατρο «Κώστας Τσιάνος»

  Το 2023 ήταν η χρονιά που κηρύχθηκε επίσημα από το ΥΠΠΟΑ «Λογοτεχνικό Έτος Άλκης…

29 Μαρτίου 2024

Ξεκινά η βεβαίωση οφειλόμενων τελών Γ.Ε.ΜΗ. στις ΔΟΥ

Η Υπηρεσία ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας ενημερώνει τα μέλη του πως σύμφωνα με απόφαση της…

29 Μαρτίου 2024

Δεν χαλάρωσαν στα δύο τριήμερα στον ΣΔΥ Βόλου

Στα δύο διαδοχικά τριήμερα που προηγήθηκαν (Απόκριες και 25η Μαρτίου), οι δρομείς του Συλλόγου Δρομέων…

29 Μαρτίου 2024