Κόσμος

Συνέλαβαν στην Ιταλία ύποπτο για συνεργασία με τους τζιχαντιστές που επιτέθηκαν σε Παρίσι και Βρυξέλλες

italy.27.3.708

Έναν Αλγερινό υπήκοο, ο οποίος είναι ύποπτος για συνεργασία με τους τζιχαντιστές που συνδέονται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Βρυξέλλες και Παρίσι συνέλαβαν οι ιταλικές αρχές.

Πρόκειται για τον Τζαμάλ Εντίν Ουάλι, ο οποίος συνελήφθη στο Μπελίτσι, από μέλη ειδικής μονάδας της αστυνομίας, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ. Ο συγκεκριμένος εκτιμάται ότι ετοίμασε τα πλαστά έγγραφα τα οποία χρησιμοποίησαν οι τζιχαντιστές στις επιθέσεις που «πάγωσαν» την Ευρώπη τους τελευταίους μήνες.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι βελγικές αρχές είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψής του, για την πλαστογράφηση εγγράφων προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για παράνομη μετανάστευση. Το όνομά του βρέθηκε σε έγγραφα που κατασχέθηκαν σε έφοδο που έγινε σε ένα διαμέρισμα κοντά στις Βρυξέλλες τον περασμένο Οκτώβριο, ανάμεσα στα οποία ήταν χαρτιά και φωτογραφίες κάποιων εκ των τζιχαντιστών που συμμετείχαν στις επιθέσεις τόσο στο Παρίσι, στις 13 Νοεμβρίου, όσο και στις Βρυξέλλες, την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσαν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλγερινός αναμένεται πως πρόκειται να εκδοθεί στο Βέλγιο τις επόμενες ημέρες.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το