Τοπικά

Συνεκπαίδευση προσφυγόπουλων και μαθητών στο 5ο Δημοτικό Βόλου

Στο πλαίσιο των δράσεων που γίνονται στο σχολείο για την αποδοχή της διαφορετικότητας και της αρμονικής συνύπαρξης των μαθητών, προτάθηκε και βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης συνεκπαίδευση προσφυγόπουλων και μαθητών του Σχολείου μέσω της διδασκαλίας απλών μαθηματικών πράξεων, τη γνωριμία των γεωμετρικών σχημάτων μέσα από την Τέχνη και τα μουσικά όργανα, τη δημιουργία κατασκευών (αποκριάτικες μάσκες) και μουσικών οργάνων με βάση τα γεωμετρικά σχήματα.

Επιπλέον θα ανιχνευθούν ομοιότητες και διαφορές του τόπου τους και του τόπου μας, με ταυτόχρονη ανταλλαγή τραγουδιών.
Ειδικότερα η συνάντηση που περιγράφεται παραπάνω ήταν προγραμματισμένη να γίνεται δύο φορές το μήνα με καταληκτική συνάντηση για το τρέχον σχολικό έτος τις 26 Μαΐου 2017, οπότε θα παρουσιαστεί και η γιορτή λήξης του Σχολείου σε μαθητές γονείς και σε εκπαιδευτικούς από χώρες της Ευρώπης που θα βρίσκονται στο Σχολείο, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS +, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο.
Στην πρώτη συνάντηση που έγινε στο 5ο Δημοτικό και είχαν μεταβεί τα προσφυγόπουλα το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ενθουσιώδες. Μάλιστα τότε είχαν δώσει το «παρών» και εκπρόσωποι τοπικών εκπαιδευτικών φορέων, όπως ο Διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος.
Επισημαίνεται πως τα προσφυγόπουλα κάνουν μάθημα το μεσημέρι στο 9ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας, αλλά εδώ δίνεται η δυνατότητα να έρθουν σε δημιουργική συνύπαρξη και με τους Έλληνες μαθητές.
Σημειώνεται πως στο 5ο Δημοτικό πραγματοποιείται και ενδιαφέρον ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τη συμμετοχή και άλλων χωρών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το