Τοπικά

Συνέδριο για Εργατικό Δίκαιο με τον Γ.Γ του υπ. Δικαιοσύνης – Στον Βόλο αναμένονται και Βενιζέλος και Αχτσιόγλου

Στον Βόλο θα βρεθεί το τριήμερο 28 με 30 Νοεμβρίου ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Π. Αλεξανδρής, κατόπιν πρόσκλησης του Δικηγορικού Συλλόγου, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του διήμερου συνεδρίου για το Εργατικό Δίκαιο (29 και 30 του μήνα).
Ο κ. Αλεξανδρής θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου την Πέμπτη 28 του μήνα, ενώ την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους προϊσταμένους του Πρωτοδικείου, του Ειρηνοδικείου, της Εισαγγελίας, του Διοικητικού Πρωτοδικείου και του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου.
Στο συνέδριο, όπως έγινε γνωστό, θα συμμετάσχουν επίσης η πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Έφη Αχτσιόγλου και ο πρώην υπουργός, νυν βουλευτής και συνταγματολόγος Ευ. Βενιζέλος.

Θέμα του συνεδρίου είναι «Το Εργατικό Δίκαιο μοχλός ανάπτυξης ή οπισθοδρόμησης της ελληνικής κοινωνίας;» και το συνδιοργανώνουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου και η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο «Volos Palace». Το συνέδριο διοργανώνεται προς τιμή των Ι. Κουκιάδη και Λ. Ντάσιου.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου έχει ως εξής:
Παρασκευή, 29/11/2019:
Έναρξη Συνεδρίου: 18.00. Χαιρετισμοί του προέδρου ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Δημητρίου Βερβεσού και του προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Στρατηγόπουλου Χρήστου. Απονομή τιμητικών βραβείων.
Γενική εισήγηση του συνεδρίου από τον ομότιμο καθηγητή Εργατικού Δικαίου Α.Π.Θ., Κουκιάδη Ιωάννη, με θέμα: «Οικονομική Παγκοσμιοποίηση, οι νέες τεχνολογίες και η συμβολή του εργατικού δικαίου στην ανάπτυξη».
1η θεματική ενότητα: «Η επέκταση των Σ.Σ.Ε. κατά τη μεταμνημονιακή εποχή και οι εξαιρέσεις από το πεδίο εφαρμογής των κλαδικών Σ.Σ.Ε».
Ομιλητές: Λεβέντης Γεώργιος, ομότιμος καθηγητής Εργατικού Δικαίου ΕΚΠΑ, Καζάκος Αριστείδης, ομότιμος καθηγητής Εργατικού Δικαίου Α.Π.Θ. και Ντότσικα Μαρία, δικηγόρος, μεσολαβήτρια ΟΜΕΔ.
2η θεματική ενότητα: «Εργολαβία και προστασία εργαζομένων».
Ομιλητές: Θεοδόσης Γεώργιος, επίκουρος καθηγητής Εργατικού Δικαίου Δ.Π.Θ., Πηνιώτης Κωνσταντίνος, δικηγόρος, και Καμενόπουλος Θωμάς, δικηγόρος.
Σάββατο, 30/11/2019:
Έναρξη 2ης ημέρας Συνεδρίου: Ώρα 10.00 π.μ.
Ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στο Τμήμα Νομικής του Α.Π.Θ.: «Οι εργασιακές σχέσεις και η κοινωνική ασφάλιση ως πεδίο της νομολογίας της κρίσης και της αναθεώρησης του Συντάγματος».
1η θεματική ενότητα: «Ο βάσιμος λόγος απόλυσης [άρθρο 48 του νόμου 4611/2019]». Ομιλητές: Ζερδελής Δημήτρης, καθηγητής Εργατικού Δικαίου Α.Π.Θ. Μπακόπουλος Κωστής, επίκουρος καθηγητής Εργατικού Δικαίου ΕΚΠΑ, Bασιλείου Δημήτρης, Δικηγόρος και Μπουμπουχερόπουλος Παναγιώτης, δικηγόρος.
2η θεματική ενότητα: «Η αξιόλογη καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών [άρθρο 56 του νόμου 4487/2017] όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 58 Ν. 4635/2019, ΦΕΚ Α 167/30.10.2019». Ομιλητές: Καλαντζόπουλος Μιχάλης, δικηγόρος, Γραμμένος Ευστάθιος, δικηγόρος, Τσουκαλάς Κώστας, δικηγόρος. Στρογγυλό τραπέζι επί της κεντρικής θεματικής του Συνεδρίου με συμμετοχή πολιτικών προσώπων και δη Αχτσιόγλου Έφης, τέως υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μουλκιώτη Γεωργίου, βουλευτή ΚΙΝΑΛ Νομού Βοιωτίας, δικηγόρου, Μητρόπουλου Αλέξη, επίκουρου καθηγητή, προέδρου ΕΝΥΠΕΚ, Αποστολίδη Λουκά, τέως υπουργού, δικηγόρου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το