Τοπικά

Συνέδριο ανάπτυξης οικονομικών σχέσεων Σερβίας – Μαγνησίας στον Βόλο

Την πίτα του έκοψε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο του Βόλου το Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο, παρουσία του γενικού προξένου της Σερβίας Μίλαν Βουκοσάβλεβιτς και η είδηση που βγήκε, είναι ότι θα διοργανωθεί συνέδριο για την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων Μαγνησίας – Σερβίας, ενώ Σέρβοι δημοσιογράφοι θα επισκεφθούν τη Μαγνησία το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο τουριστικής προβολής του Νομού στη βαλκανική χώρα.

Τις ανακοινώσεις αυτές έκανε ο επίτιμος πρόξενος της Σερβίας στην περιοχή της Θεσσαλίας Συμεών Τσομώκος, ο οποίος στον χαιρετισμό του επικεντρώθηκε στη βαθιά φιλία μεταξύ των δύο λαών και τόνισε πως οι Σέρβοι στάθηκαν κοντά στους Έλληνες στα χρόνια της κρίσης, επισκεπτόμενοι κατά χιλιάδες την πατρίδα μας για τουρισμό.
Συγκίνηση προκάλεσε ο χαιρετισμός του μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιου, που αναφέρθηκε στους βομβαρδισμούς της τότε Γιουγκοσλαβίας, όταν αναλάμβανε το ποιμαντικό του έργο στη Μητρόπολη Δημητριάδος, πριν 21 χρόνια. Ζήτησε δε να συνεχιστεί η φιλία μεταξύ των δύο λαών και η συμπόρευσή τους και να μην επιτραπεί σε κανέναν να τους διχάσει.
Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν στην εκδήλωση ο γενικός πρόξενος της Σερβίας και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελληνοσερβικής φιλίας, βουλευτής Χρ. Μπουκώρος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το