Ελλάδα

Συνεδριάζει το ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Μετά από «θύελλα» πολιτικών αντιδράσεων και επικρίσεων μέσα από τους κόλπους της Δικαιοσύνης, συνεδριάζει αυτή την ώρα το Συμβούλιο της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες προκειμένου να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου όρισε δύο συζητήσεις, μια για σήμερα το απόγευμα και μια δεύτερη για το πρωί της Παρασκευής. Οι δύο συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών και έρχονται μετά από τη διακοπή της πρώτης διάσκεψης στις 30 Σεπτεμβρίου.
Ο κ. Σακελλαρίου είχε βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα» για τη ματαίωση της διάσκεψης της Ολομέλειας, με επίκληση όπως ο ίδιος τόνισε «το κλίμα που είχε δημιουργηθεί». «Εν όψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του Δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα (από 13/9/2016) για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών» τόνισε ο κ. Σακελλαρίου
Την άποψη του προέδρου του ΣτΕ υιοθέτησε και η Ένωση Δικαστικών του ΣτΕ, γεγονός που οδήγησε δύο αντιπροέδρους του Συμβουλίου να καταγγείλουν τα τεκτενόμενα και να παραιτηθούν από την Ένωση.
Στην Ολομέλεια, στην οποία μετέχουν περί τους 30 ανώτατους δικαστές, αναμένεται να τεθούν προς κρίση και αξιολόγηση πληθώρα θεμάτων που έφτασαν στη Δικαιοσύνη μέσω των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών, που ζητούν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά για τις τέσσερις άδειες. Εισηγητής είναι ο σύμβουλος Επικρατείας, Γιώργος Παπαγεωργίου. Οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών συζητήθηκαν ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ στις 4 Ιουλίου 2016.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το