Τοπικά

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή – Ανάδοχος για τη μουσειογραφική μελέτη του Μουσείου της Αργούς

Δια ζώσης, κεκλεισμένων των θυρών θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 18 Μαΐου και ώρα 13:30, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου. Στη συνεδρίαση θα υποβληθεί το πρακτικό του συνοπτικού διαγωνισμού για την μουσειογραφική μελέτη εφαρμογής για τη διαμόρφωση των εκθεσιακών χώρων του Μουσείου της Αργούς. Σύμφωνα με την εισήγηση η ανάθεση της σύνταξης της μελέτης θα ανατεθεί στην εταιρεία «Κίζης Αρχιτέκτονες ΙΚΕ» που πρόσφερε έκπτωση 20% και το ποσό για την ανάθεση ανέρχεται σε 46.727,35 ευρώ.
Επίσης η Οικονομική Επιτροπή θα εγκρίνει του όρους διακήρυξης ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την τοποθέτηση εορταστικού φωτισμού στον Δήμο Βόλου. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 329.880 ευρώ. Αντικείμενο της σύμβασης είναι η τοποθέτηση και αποξήλωση (μετά το πέρας των εορτών) του εορταστικού στολισμού του Δήμου Βόλου. Για την απρόσκοπτη λειτουργία του Τμήματος Ηλεκτροφωτισμού της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών απαιτείται η εργασία επισκευής και τοποθέτησης του εορταστικού φωτισμού για τα έτη 2020,2021,2022 και αποξήλωσης για τα ίδια έτη.

Ακόμη, η Επιτροπή αναμένεται να δώσει εντολή στις έμμισθες δικηγόρους του Δήμου προκειμένου να αντικρούσει αγωγή που άσκησε δημότης με την οποία ζητεί να υποχρεωθεί ο Δήμος για να του καταβάλει το ποσό των 13.665,59 ευρώ. Η αγωγή του αγορά αμοιβές για εργασίες βοτανίσματος με τα χέρια χώρου φυτών για την καταπολέμηση ζιζανίων.
Στις 19 Μαΐου συζητείται ενώπιον του Δ΄τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε. κατά του Δήμου με την οποία ζητεί την ακύρωση απόφασης (από το 2008) του δημοτικού συμβουλίου με θέμα «Γνώμη Δήμου Βόλου για θέματα του Αστικού ΚΤΕΛ: Διαδρομές και στάσεις λεωφορειακών γραμμών». Η Οικονομική Επιτροπή΄θα αποφασίσει την χορήγηση εντολής και εκπροσώπησης του Δήμου ενώπιον του ΣτΕ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το