Τοπικά

Συνεδριάζει σήμερα η Σύγκλητος για την πρόταση σχετικά με το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Συνεδριάζει σήμερα νωρίς το απόγευμα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για να καταλήξει σε μια πρόταση για το νέο Πανεπιστήμιο μετά και τη συνένωση με τα δύο ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
Το νομοσχέδιο που ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες το υπουργείο Παιδείας δεν έκανε αποδεκτή την πρόταση του Πανεπιστημίου για τη δημιουργία ενός τμήματος στον Βόλο που να αφορά στον τουρισμό ή τη μετατροπή της Ιατρικής σε σχολή.
Οι καθηγητές θα συμμετάσχουν στη σημερινή συνεδρίαση της Συγκλήτου έχοντας ουσιαστικά να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση παρόμοια με αυτή του Ιουνίου, αφού η τότε αρχική πρόταση του υπουργείου Παιδείας ελάχιστα διαφέρει από την αντίστοιχη του νομοσχεδίου.
Σήμερα το πρωί σε αρκετά Τμήματα του Πανεπιστημίου θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις, ώστε να καταθέσουν τις προτάσεις τους στη συνεδρίαση της Συγκλήτου η οποία είναι προγραμματισμένη για σήμερα τις 16.30 το απόγευμα στη σχολή Γεωπονικών Επιστημών στο Φυτόκο.
Ως προθεσμία λήξης της διαβούλευσης έχει οριστεί η Δευτέρα 8 Οκτωβρίου.
Πάντως αυτή τη στιγμή στις θεσσαλικές πόλεις επικρατεί έντονο κλίμα αντιδράσεων τόσο από Δήμους, όσο και από τα ΤΕΙ και άλλους φορείς.
Με επίσημη συνεδρίασή του, μετά από κατεπείγουσα πρόσκληση, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων συζητά σήμερα για το θέμα των Πανεπιστημιακών Σχολών της Θεσσαλίας. Μετά τη διαβούλευση στην οποία έχει τεθεί το νομοσχέδιο, το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να προβεί σε «Συζήτηση επί των εξελίξεων του τελικού νομοσχεδίου για το θέμα των Πανεπιστημιακών Σχολών Θεσσαλίας».
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα έχει 35 Τμήματα εκ των οποίων τα δεκατέσσερα θα βρίσκονται στον Βόλο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το