Τοπικά

Συνεδριάζει αύριο το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Με 45 θέματα, εντός ημερήσιας διάταξης, συνεδριάζει αύριο Δευτέρα δια ζώσης, κεκλεισμένων των θυρών, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου στις 6:30 το απόγευμα.
Το Συμβούλιο θα λάβει απόφαση για τη μετατροπή της Εταιρείας Ανάπτυξης Πηλίου σε Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ αναμένεται να εγκρίνει την επικαιροποίηση της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, με τίτλο «Επιχειρησιακός Σχεδιασμός του Δήμου Βόλου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη». Στα θέματα περιλαμβάνεται η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου για το έτος 2020, η παραχώρηση του Δημοτικού Σχολείου που βρίσκεται στο Παλιούρι, η εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου στα Κάτω Λεχώνια, καθώς και η εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος, που βρίσκεται έναντι της Άνω Πλατείας στην Τοπική Κοινότητα Αγ. Βλασίου.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητηθεί επίσης η έγκριση σύνδεσης της Ιχθυόσκαλας στο Δίκτυο Οπτικών Ινών του Δήμου Βόλου, η τροποποίηση του προγράμματος τουριστικής προβολής, η καταστροφή αντικειμένων που δεν έχουν καμία αξία της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, αλλά και η 8η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος.
Παράλληλα θα ληφθούν αποφάσεις επανέγκρισης των μελετών για τις κτιριακές παρεμβάσεις σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βόλου και αναμένεται να εγκριθεί το πρωτόκολλο προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Ανακαίνιση Δημοτικού Θεάτρου».
Ακόμη, οι δημοτικοί σύμβουλοι καλούνται να εγκρίνουν το πρακτικό της Επιτροπής Ονοματοθεσίας και Μετονομασίας οδών και πλατειών, ενώ θα ληφθεί κανονιστική απόφαση για τη χωροθέτηση νέου δημοτικού συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης.
Τέλος, θα συζητηθεί η συμμετοχή του Δήμου Βόλου στην πρόσκληση του ΟΑΕΔ, για το πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ενώ θα τροποποιηθεί προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. ως προς την αντικατάσταση προέδρου και μελών του διοικητικού συμβουλίου στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συνεδριάζουν Οικονομική και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
Νωρίτερα, και συγκεκριμένα στη 1.00 το μεσημέρι θα γίνει δια περιφοράς, η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Θα ακολουθήσει στη 1.30 η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί δια ζώσης, κεκλεισμένων των θυρών. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν, περιλαμβάνεται η παράταση προθεσμίας του έργου «πολυώροφο κτίριο στάθμευσης αυτοκινήτων», στη διασταύρωση των οδών Δημητριάδος-Φιλελλήνων, αλλά και η παράταση συμβάσεων που αφορούν στον διαγωνισμό για την προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας, για τις ανάγκες των εργαζομένων του Δήμου Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το