Τοπικά

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας

Με 22 θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδριάζει την Τρίτη 28 Ιουνίου στις 19.00 στη Νέα Αίθουσα Συνεδριάσεων, το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.
Στη συνεδρίαση, θα συζητηθούν μεταξύ άλλων προτάσεις ψηφισμάτων της ΛΑΣ Θεσσαλίας για τις άμεσες εκτιμήσεις, γρήγορες αποζημιώσεις στο 100%, για την παραγωγή και το κεφάλαιο, στους πληγέντες από χαλάζι αγρότες στους δήμους Ελασσόνας, Τυρνάβου, Κιλελέρ, Φαρσάλων, Τεμπών Αλμυρού, Βόλου και Ρήγα Φεραίου, καθώς και ψήφισμα ενάντια στους πλειστηριασμούς και για τη λήψη μέτρων προστασίας των λαϊκών Οικογενειών.
Όσον αφορά στα θέματα της Μαγνησίας, θα αποφασιστεί η απόδοση σε χρήμα για τα μέσα ατομικής προστασίας που δεν χορηγήθηκαν στους δικαιούχους εργαζομένους των Π.Ε.Μ.Σ. για το έτος 2020 και η παράταση του ενιαίου πλαισίου ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων στην πόλη του Βόλου, για την “Λευκή Νύχτα 2022”.
Επίσης, το σώμα, θα γνωμοδοτήσει για τη ΜΠΕ του έργου: «Εγκατάσταση και Λειτουργία Φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 19,992 MW της εταιρείας ΕΓΝΑΤΙΑ ΓΚΡΟΥΠ A.E. στις θέσεις ¨Μεγάλο Μοναστήρι 2,3,4¨ στις Δ.Ε. Αρμενίου & Κιλελέρ, των Δήμων Ρ. Φεραίου & Κιλελέρ, των Π.Ε Μαγνησίας & Λάρισας, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και για τη ελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την κατασκευή και λειτουργία του έργου «Τεσσάρων (4) Φωτοβολταϊκών Σταθμών παραγωγής ενέργειας συνολικής ισχύος 56,99892MW στις θέσεις ̈Καστράκι Ι,ΙΙ,ΙΙΙ & IV ̈ με κωδικές ονομασίες KL24, KL25, KL26 & KL27, της εταιρείας με την επωνυμία ̈ΚΑΡΑΤΖΗΣ Α.Ε. ̈ που βρίσκονται στην Τ.Κ. Αλμυρού του Δήμου Αλμυρού, της Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το