Τοπικά

Συνεδρίαση το Συντονιστικό Όργανο της Π.Ε. Μαγνησίας – Τι συζητήθηκε

Μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, και σήμερα Σάββατο και ώρα 15:00, υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κας Κολυνδρίνη Δωροθέας και παρουσία εκπροσώπων των εμπλεκόμενων φορέων.
Σκοπός της συνεδρίασης ήταν η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας όλων των εμπλεκομένων φορέων σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Στην συνεδρίαση η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κα Κολυνδρίνη Δωροθέα τόνισε ότι η σημερινή συνάντηση είναι κρίσιμη, βάσει των πολλών πυρκαγιών που είναι σε εξέλιξη, των συνθηκών ξηρότητας, των δεικτών επικδυνότητας 3 και 5. Κύριο μέλημά μας πρέπει να είναι προστασία ανθρώπων, αγαθών, περιουσιών και της δημόσιας υγείας και σε αυτό πρέπει να συμβάλλουμε όλοι. Επιπλέον, υπενθύμισε στους φορείς ότι βάση νέας εγκυκλίου της Γ.Γ.Π.Π. η απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας σε περιοχές NATURA, καθώς και σε συγκεκριμένα δασικά οικοσυστήματα, πάρκα θα εκδίδεται σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π. και συγκεκριμένα σε κατηγορία 3 (υψηλή), κατηγορία 4 (πολύ υψηλή) ή κατηγορίας 5 (κατάσταση συναγερμού). Έτσι σχετική απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας θα ισχύει και για αύριο Κυριακή 23-07-2023 και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Παράλληλα, συνεχάρη την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τις μέχρι τώρα ενέργειές της.
Επεσήμανε την ανάγκη της πλήρους εφαρμογής και γνώσης από πλευράς Δήμων, επικαιροποίησης των σχεδίων απομάκρυνσης και εκκένωσης του πληθυσμού τα οποία ως σήμερα έχουν αποδώσει στις φλεγόμενες περιοχές (καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής)
Η ΠΕΜΣ διαθέτει ως εργαλείο επέμβασης το μητρώο μηχανημάτων ιδιωτών και ήδη έχουν ενημερωθεί οι ιδιώτες να είναι σε ετοιμότητα από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και θα παρέμβουν όπου κριθεί αναγκαίο τόσο στο Νομό Μαγνησίας, όσο και στα νησιά των Β. Σποράδων.
Επιπλέον ενημέρωσε τους φορείς ότι ήδη έχουν αποσταλεί έγγραφα στους κτηνοτροφικούς, αγροτικούς και μελισσοκομικούς συλλόγους για αποφυγή εργασιών και ενεργειών τους, ενώ έχουν ενημερωθεί σχετικά και οι διοργανωτές των κατασκηνώσεων. Η συνεργασία των εθελοντικών ομάδων είναι πάντα αναγκαία και χρήσιμη.
Η κα Κολυνδρίνη Δωροθέα ευχαρίστησε όλους για την μέχρι τώρα συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τονίζοντας ότι απαραίτητη είναι η συνεργασία όλων των φορέων και γενικά να μην υπάρχει αλληλοκάλυψη των αρμοδιοτήτων τους.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης όλοι οι φορείς κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τις δράσεις που πρέπει να γίνουν έγκαιρα, και παράλληλα ενημέρωσαν για το βαθμό ετοιμότητας, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Με τον νόμο Φλωρίδη συνελήφθη ο γνωστός δικηγόρος για ενδοοικογενειακή βία

Με αφορμή τη σύλληψη γνωστού Αθηναίου δικηγόρου για ενδοοικογενειακή βία και ειδικά κατά της συζύγου…

16 Ιουνίου 2024

Πανικός σε σχολείο: 9χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από βεγγαλικά

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, στην Πάτρα το βράδυ του Σαββάτου, κατά τη…

16 Ιουνίου 2024

Στην φυλακή φυγόποινος με τρεις καταδίκες και ποινή 14 ετών

Τρεις αποφάσεις του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ευβοίας με τις οποίες είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών…

16 Ιουνίου 2024

Νόα Σναπ: Έδιωξαν τον ηθοποιό του Stranger Things από κλαμπ επειδή μέθυσε και έγινε επιθετικός

Ο Νόα Σναπ εκδιώχθηκε από ένα νυχτερινό κέντρο της Νέας Υόρκης νωρίς το πρωί του…

16 Ιουνίου 2024

Ταλούλα Γουίλις: Μίλησε για την ψυχαναγκαστική διαταραχή από την οποία πάσχει – Σκαλίζει το δέρμα της

Η Ταλούλα Γουίλις, μίας από τις κόρες του Μπρους Γουίλις, μίλησε για το πρόβλημα υγείας…

16 Ιουνίου 2024

Η δύναμη των λέξεων και πώς μάς επηρεάζουν

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΠΟΥΡΝΙΩΤΗ Η γλώσσα αποτελεί το μέσο επικοινωνίας του ανθρώπου, τον τρόπο της έκφρασής…

16 Ιουνίου 2024