Τοπικά

Συνεχίζουν την ανταλλαγή πυρών Εργατικό Κέντρο Βόλου και ΠΑΜΕ Μαγνησίας με φόντο την αυριανή απεργία

Εργατικό Κέντρο Βόλου και ΠΑΜΕ Μαγνησίας έδωσαν σήμερα συνέχεια στη μεταξύ τους αντιπαράθεση μέσα από ανακοινώσεις με αφορμή την πανελλαδική απεργία που έχει προκηρυχθεί για αύριο Τετάρτη 2 Οκτωβρίου. Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου κατηγορεί το ΠΑΜΕ για “αγωνιστική πλάκα” όταν καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην αυριανή απεργία την οποία είχαν καταγγείλει, επιδιώκοντας να έχουν συνδικαλιστική κάλυψη. Απαντώντας το ΠΑΜΕ Μαγνησίας, κάνει λόγο για “γκαιμπελισμό” και “μαθήματα ξετσιπωσιάς” από το Εργατικό Κέντρο.

Η ανακοίνωση του Ε.Κ.Β.

Συνεχίζει το ΠΑΜΕ την… αγωνιστική πλάκα του!
Δεν πτοείται, και συνεχίζει την αγωνιστική πλάκα του το ΠΑΜΕ, καλώντας –λέει– αύριο τους εργαζόμενους στην «απεργία του»!
Για το Θεό, ποια απεργία σας, ρε συνάδελφοι του ΠΑΜΕ; Απ’ όσο ξέρουν οι πάντες, εσείς αυτή την απεργία ΔΕΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ! Την καταγγείλατε ότι «υποκινείται από απεργοσπάστες/φιλεργοδοτικούς» και την ώρα της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια του ΕΚΒ, απείχατε!
Λίγη αιδώς, συνάδελφοι! Δεν σας βγήκε πάλι η «τουφεκιά» και τώρα τρέχετε και δεν φτάνετε, προφανώς για να έχετε τη δέουσα συνδικαλιστική κάλυψη, κυρίως όμως απομονωμένοι και με «τραβηγμένα τ’ αυτιά απ’ τους …παραπάνω σας»!
Έν πάση περιπτώσει, καλοδεχούμενη η συμμετοχή σας στην αυριανή απεργία, την οποία αποφάσισαν οι Διοικήσεις δεκάδων Εργατικών Κέντρων της Χώρας και Ομοσπονδιών! Και το που καταφέραμε, επιτέλους, να σας βγάλουμε μαζί μας στον δρόμο, είναι και αυτό, αναμφίβολα, ένα σπουδαίο κέρδος για τους εργαζόμενους!

Η απάντηση του ΠΑΜΕ
Συνεπές στις αρχές του γκαιμπελισμού, επαναλαμβάνοντας κάθε λίγο το ψέμα και τη διαστρέβλωση, το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Βόλου παραδίδει ξανά μαθήματα ξετσιπωσιάς. Αυτοπροβάλλονται οι απεργοσπάστες ως …αγωνισταράδες και κατηγορούν το ΠΑΜΕ για απεργοσπασία!
Φυσικά, ούτε οι ίδιοι δεν τα πιστεύουν. Όμως προσπαθούν, επαναλαμβάνοντας μονότονα το ίδιο ψέμα, αυτό να διαδίδεται και να αιωρείται, ιδίως σε κόσμο που δεν έχει άμεση επαφή με τα πραγματικά γεγονότα και την αλήθεια. Ο ορισμός του γκαιμπελισμού.
Καμία έκπληξη. Έχει και πιο κάτω στο βαρέλι για τον εργοδοτικό συνδικαλισμό. Άμα βουτάς μέσα, δεν έχει πάτο! Οι εργαζόμενοι και οι τίμιοι συνδικαλιστές μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα.

Κάλεσμα του Ε.Κ.Β. στην απεργία
Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους της περιοχής για συμμετοχή στην αυριανή απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με αιχμή του δόρατος την απόσυρση του αντεργατικού νομοθετικού οδοστρωτήρα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, με το οποίο επιχειρείται να περιορισθεί ο ρόλος των Συνδικάτων και να καταργηθούν βασικά, και κερδισμένα με πολύχρονους αγώνες, εργατικά δικαιώματα, συνεχίζουμε τον αγώνα μας.
Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής μας να πάρουν μαζικά μέρος στην αυριανή 24ωρη Απεργία, που αποφάσισε (παρά το σαμποτάρισμα και την αποχή του ΠΑΜΕ) η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου, και στην Απεργιακή Συγκέντρωση του ΕΚΒ, που θα γίνει στις 10 το πρωϊ, στο ΕΚΒ.
Οι διατάξεις του Πολυνομοσχεδίου δεν είναι τυχαίες. Μία προς μία αποτελούν απαράδεκτες, μονομερείς παρεμβάσεις στον πυρήνα της συνδικαλιστικής δράσης και των ελεύθερων Συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Η Κυβέρνηση επιδιώκει την πλήρη κατεδάφιση των εργατικών δικαιωμάτων και ταυτόχρονα επιχειρεί να βάλει στο περιθώριο το Συνδικαλιστικό Κίνημα!
Σε όλα αυτά, η απάντησή μας, όπως και με την προηγούμενη Κυβέρνηση, πρέπει να είναι και θα είναι αγωνιστική. Δεν έχουμε την πολυτέλεια της υποχώρησης ούτε της αγωνιστικής αδράνειας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους ν’ αντισταθούν στα σχέδια της Κυβέρνησης και του ΣΕΒ και στην προσπάθεια περιορισμού της ανεμπόδιστης δημοκρατικής λειτουργίας των συνδικαλιστικών Οργανώσεων και να υπερασπισθούν αγωνιστικά το αναφαίρετο δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το