Τοπικά

Συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις οι καθαρίστριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου οι καθαρίστριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καταγγέλλοντας τη Σύγκλητο ότι, “πατώντας πάνω στο αντεργατικό νομικό πλαίσιο, πετάει στον δρόμο 31 καθαρίστριες μετά τη λήξη των συμβάσεων τους στο τέλος Δεκέμβρη και παραδίδει την καθαριότητα του Πανεπιστημίου σε εργολάβο.

Όπως τόνισαν οι καθαρίστριες, εδώ και πολλά χρόνια καλύπτουν τις πάγιες ανάγκες καθαριότητας του Πανεπιστημίου, βγάζοντας έναν τεράστιο όγκο δουλειάς. Όμως, παρά τις επανειλημμένες συναντήσεις με τα όργανα διοίκησης του Πανεπιστημίου, ο Πρύτανης και η Σύγκλητος επιμένουν στην εφαρμογή της απόφασης τους για τις απολύσεις. “Η παράδοση σε εργολάβο της καθαριότητας θα έχει αποτέλεσμα την πλήρη υποβάθμιση των συνθηκών υγιεινής χιλιάδων φοιτητών και εργαζομένων”, σημείωσαν οι ίδιες, εκφράζοντας φόβους ότι με την εργολαβία, λιγότεροι εργαζόμενοι θα δουλεύουν 4ωρο σε συνθήκες απόλυτης εκμετάλλευσης.

Όπως ανέφερε το Σωματείο Καθαριστριών αν προσληφθεί προσωπικό μέσω εργολαβίας, για την κάλυψη των 31 θέσεων προσωπικού καθαριότητας, απαιτούνται 616.000 € για ένα έτος, την ίδια στιγμή που με την ανανέωση της σύμβασης του ίδιου προσωπικού μέσω Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας (ΕΑΔΠ) το κόστος είναι 400.000 €.

“Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα μας και τις κινητοποιήσεις. Το χριστουγεννιάτικο δώρο που μας επιφύλαξαν η κυβέρνηση και η διοίκηση του ιδρύματος το γυρίζουμε πίσω”, διεμήνυσαν οι καθαρίστριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και απηύθυναν κάλεσμα στα σωματεία, τους φορείς και τις επιτροπές αγώνα, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στη Θόλο του Πανεπιστημίου την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το