Τοπικά

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το πάρκο στα “Αστέρια” Αγριάς – Δεν ανήκει στην ιδιοκτησία του Δήμου Βόλου

parko asteria

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πάρκο της περιοχής πραγματοποίησαν και σήμερα, νωρίς το πρωί, οι κάτοικοι στα «Αστέρια» Αγριάς, που αντιδρούν στο κλάδεμα των δέντρων από το Δήμο Βόλου, θεωρώντας ότι αποτελεί μέρος του σχεδιασμού για την καταστροφή του πάρκου και τη δημιουργία αντλιοστασίου της ΔΕΥΑΜΒ.

13633380_10209798553390694_272822324_o

Οι περίοικοι εμπόδισαν δυναμικά την πρόσβαση στο χώρο ενός καλαθοφόρου οχήματος του Δήμου Βόλου, τοποθετώντας τα αυτοκίνητά τους και κορνάροντας, παρουσία και αστυνομικών οργάνων, ενώ παρουσίασαν έγγραφα που τεκμηριώνουν ότι το πάρκο ανήκει στη ιδιοκτησία του Συνεταιρισμού Δημοσίων Υπαλλήλων και ο Δήμος ή η ΔΕΥΑΜΒ δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ενεργήσουν σε ξένη ιδιοκτησία, χωρίς την άδεια του κατόχου. Εκπρόσωποι του Συλλόγου θα παρουσιαστούν τη Δευτέρα στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου η οποία τους έχει καλέσει στις 10 το πρωί στο γραφείο της, προκειμένου να παρουσιάσουν τις θέσεις τους.
Στο πάρκο βρέθηκαν επίσης μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας, η οποία με χθεσινή της ανακοίνωση έχει καλέσει τη ΔΕΥΑΜΒ να αφήσει τον «τσαμπουκά» και να βρει λύση στο θέμα υιοθετώντας τις επιστημονικές προτάσεις του ΤΕΕ Μαγνησίας.

13589138_10209798547270541_581222383_o
Το προεδρείο του Εξωραϊστικού Συλλόγου της περιοχής ζήτησε από το Υποθηκοφυλακείο στοιχεία σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του πάρκου, ενώ παράλληλα απέστειλε έγγραφο στη ΔΕΥΑΜΒ και το Δήμο Βόλου ζητώντας την προσκόμιση των τίτλων κυριότητας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος “Αστέρια” Αγριάς αναφέρεται ότι:

Για μια ακόμα φορά σήμερα οι κάτοικοι της συνοικίας Αστεριών Αγριάς υπερασπίστηκαν το πράσινο, την ποιότητα ζωής, το περιβάλλον και τη νομιμότητα στη συνοικία τους. Η ΔΕΥΑΜΒ από ένα πείσμα και μόνο επιμένει να εγκαταστήσει αντλιοστάσιο στο μοναδικό πάρκο και όαση πρασίνου στη συνοικία των Αστεριών. Εμφανίστηκαν λοιπόν σήμερα συνεργεία του Δήμου Βόλου με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο κ. Μαλαματινη με πρόθεση να ξεκληρίσουν το πράσινο του πάρκου για να εγκαταστήσουν εκεί το αντλιοστάσιο, παρά τις εποικοδομητικές προτάσεις του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αστεριών Αγριάς και τη σχετική γνωμοδότηση του ΤΕΕ, ο οποίος είναι ο εγκυρότερος φορέας και σύμβουλος της πολιτείας. Η διακριτική και εποικοδομητική παρουσία της αστυνομίας απέτρεψε τη δημιουργία επεισοδίων, δεδομένου ότι οι πολίτες είναι αποφασισμένοι να υπερασπίσουν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στη συνοικία τους. Ήταν τόση η σοβαρότητα της δημοτικής αρχής η οποία ήρθε να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο έργο ώστε δεν είχαν μαζί τους κανένα στοιχείο του φακέλου που να αποδεικνύει τη νομιμότητα του έργου! Και όχι μόνο αυτό αλλά ο Δήμος Βόλου και η ΔΕΥΑΜΒ δεν έχουν ανταποκριθεί σε αίτημα των κατοίκων να τους χορηγήσουν τίτλους κυριότητας του συγκεκριμένου πάρκου. Αντίθετα οι κάτοικοι παρουσίασαν έγγραφα που τεκμηριώνουν ότι το πάρκο ανήκει στη ιδιοκτησία του Συνεταιρισμού Δημοσίων Υπαλλήλων και ο Δήμος ή η ΔΕΥΑΜΒ δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ενεργήσουν σε ξένη ιδιοκτησία, χωρίς την άδεια του κατόχου. Συγκεκριμένα συμβόλαιο παρακείμενης ιδιοκτησίας που έχει συνταχθεί στο συμβολαιογράφο Βόλου Χαρίλαο Βαρσαμή αναφέρει επί λέξει ότι η ιδιοκτησία για λογαριασμό της οποίας συντάχθηκε το συμβόλαιο συνορεύει «…Νοτίως επί της πλευράς μέτρων είκοσι τριών και 50% με έκταση οικοδομικού Συνεταιρισμού περιελθόντος αυτή δυνάμει του υπ’ αριθμ 9639 της 13ης Απριλίου 1956 πωλητηρίου συμβολαίου του συμβολαιογράφου Βόλου Χαρίλαου Βαρσαμή, νομίμως μεταγραφέντως».
Επομένως οι κάτοικοι δια του συλλόγου τους υπερασπίστηκαν τη νομιμότητα από τις αρχές (Δήμο Βόλου, ΔΕΥΑΜΒ) που δεν έδειξαν να τη σέβονται, αλλά αντίθετα επιμένουν πεισματικά να μη δίνουν λύση εποικοδομητική για όλους με τη μετατόπιση του αντλιοστασίου μερικά μέτρα πιο κει για να σωθεί το πάρκο.
Οι κάτοικοι είναι υπέρ του έργου αλλά με τρόπο που να μη βλάπτει το περιβάλλον. Αυτό μάλιστα θα εξηγήσουν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών η οποία τους έχει καλέσει τη Δευτέρα στις 10 το πρωί στο γραφείο της. Πιστεύουμε ότι με τη βοήθειά της θα τηρηθεί η νομιμότητα και θα λάμψει η αλήθεια.

13588690_10209798547550548_1319163778_o

13639688_10209798550430620_1416025854_o

Το τοπογραφικό και το συμβόλαιο αποδεικνύουν ότι η έκταση δεν ανήκει στο δήμο Βόλου

ΕΓΓΡΑΦΟ

ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το