Πολιτισμός

Συνεχίζονται οι προβολές του Σινέ Ιωλκός με την «Οικογένεια Μπελιέ»

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός» με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου συνεχίζει τις προβολές του Σινέ Ιωλκός στο Αρχοντικό Ζαφειρίου στον Άγιο Ονούφριο. Για την ερχόμενη Τετάρτη 24 Ιουλίου και ώρα 9.30 μ.μ. θα προβληθεί η ταινία «Οικογένεια Μπελιέ», γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ερίκ Λαρτιγκό με τους Καρίν Βιάρ, Φρανσουά Νταμιέν, Ερίκ Ελμοσνινό, Λουάν Εμερά.
Ξεκινώντας από μια εμπνευσμένη, ημι-αυτοβιογραφική αρχική ιδέα της Βικτοριά Μπεντός, οι τέσσερις σεναριογράφοι του φιλμ αφηγούνται τις πολυμέτωπες περιπέτειες της νεαρής Πολά, του μοναδικού μέλους μιας αγροτικής οικογένειας κωφάλαλων, που μπορεί να ακούσει και να μιλήσει, ενώ είναι ο συνδετικός τους κρίκος με τον υπόλοιπο κόσμο. Κι ενώ εκείνη προσπαθεί να διεκπεραιώσει τις καθημερινές υποχρεώσεις της στο σχολείο και στις δουλειές στη φάρμα, ο πατέρας της αποφασίζει να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος, ο μικρός αδερφός της ερωτεύεται την καλύτερή της φίλη. Πώς, όμως, θα ακολουθήσει ένα όνειρο που δεν μπορεί να καταλάβει η οικογένειά της; Και πώς θα μπορέσει να τους αποχωριστεί; Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Πολά είναι η φοβερά πολυάσχολη καθημερινότητά της, αφού βοηθά την οικογένειά της στη φάρμα τους, ενώ παράλληλα γίνεται μέλος της σχολικής χορωδίας.

Σύντομα έχει την ευκαιρία να εντυπωσιάσει τους πάντες με την υπέροχη φωνή της και ο καθηγητής της αποφασίζει να την προετοιμάσει για έναν διαγωνισμό τραγουδιού, που μπορεί να της εξασφαλίσει την είσοδο σε μια σπουδαία μουσική σχολή στο Παρίσι.
Ο Ερίκ Λαρτιγκό χειρίζεται περίφημα τους χαρακτήρες, την πλοκή, τον ανάμεικτο τόνο και την εκφραστική δύναμη της νοηματικής, κυρίως γιατί δεν περιορίζει το ζευγάρι των γονιών στην αναπηρία, αλλά τους τοποθετεί σε μια ενεργή στάση ζωής, με ενδιαφέροντα, σπαρταριστό σεξουαλικό drive, φιλοδοξίες και πολλή ενέργεια.
Παίζοντας μόνο στη νοηματική, με εκπληκτική έμπνευση, η Καρίν Βιάρ και ο Φρανσουά Νταμιέν είναι απολαυστικοί ως παρορμητικοί γονείς, ενώ την παράσταση πραγματικά κλέβει η Λουάν Εμερά στον ρόλο της Πολά, η οποία ξεπήδησε από το γαλλικό The Voice και δεν έχει μόνο μια θαυμάσια φωνή, αλλά πραγματικό ταλέντο στην ηθοποιία, ταυτόχρονα αμήχανη, αδέξια, ερωτεύσιμη, χαριτωμένη κι ευαίσθητη.
Αντί εισιτηρίου τρόφιμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το