Τοπικά

Συνεχίζονται οι κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Δημητριάδος – Επίσκεψη του Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου 

Στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, βρέθηκε για ακόμη μία φορά, ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, προκειμένου να τελέσει τον αγιασμό έναρξης της δ’ κατασκηνωτικής περιόδου αγοριών Λυκείου, με υπεύθυνο τον Αρχιμ. π. Καλλίνικο Γεωργακόπουλο.

Απευθυνόμενος στα παιδιά, ο κ. Ιγνάτιος, με αφορμή το φετινό αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, αναρωτήθηκε: «τι ήταν αυτό που κατόρθωσαν να έχουν οι Έλληνες και πέτυχαν; Αυτό που έμεινε, […] ήταν η πίστη, η Ορθόδοξη Εκκλησία. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Κι έτσι κρατήσανε ταυτόχρονα και την ελληνική γλώσσα. Τη γλώσσα που συνεχίζει να υπάρχει, να διαβάζεται, να ακούγεται. Παραμένοντας μέσα στην Εκκλησία, γιόρταζαν, τις μνήμες των Αγίων και κυρίως το Πάσχα! Κι έτσι δεν ξεχνούσαν την Ανάσταση του Κυρίου! Αυτά όλα, τους έκαναν να μην ξεχάσουν ότι θα αναστηθεί και η πατρίδα. Στα πρώτα χρόνια της σκλαβιάς, οι ιερείς ήταν αυτοί που μετέδιδαν τα πρώτα γράμματα στα παιδιά».

Συνεχίζοντας, επεσήμανε: «η ευθύνη πλέον θα είναι σε σας! Κρατήστε τη γλώσσα, την πίστη, την αγάπη στην πατρίδα, την παράδοσή μας. Εφόδιο να είναι η πίστη στην καρδιά! Να επιδιώξετε να έχετε γνώσεις, παρ’ότι πλέον ως πολίτες του κόσμου, να κρατάτε την ταυτότητά μας και τότε θα είστε πολύτιμοι για όλον τον κόσμο».

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, ευχαρίστησε για άλλη μια φορά, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητόπολης, π.Μάξιμο Παπαϊωάννου, για την προσπάθεια που κατέβαλλε μήνες για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων, τον αρχηγό π.Καλλίνικο, τα στελέχη, τις κυρίες της κουζίνας και τους εργαζομένους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το