Τοπικά

Συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες για την αποκατάσταση του δρόμου που «έφυγε» στον Οβριό της Ζαγοράς 

Συνεχίζεται και σήμερα η προσπάθεια με μηχανήματα του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου, προκειμένου να αποκατασταθεί η οδική κυκλοφορία στην παραλία του Οβριού στο Πουρί.
Η 24ωρη βροχόπτωση στην ευρύτερη περιοχή της Ζαγοράς από το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης μέχρι και την Παρασκευή, προκάλεσε πολλές ζημιές και επανέφερε μνήμες από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου του 2018, όπου σημειωτέο αυτή την περίοδο προχωρούν τα έργα από την Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας επιχειρούσαν τις τελευταίες ημέρες, όμως υπάρχουν ζημιές και εντός των χωριών και θα απαιτήσει χρόνο η αποκατάστασή τους.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα φαίνεται να υπάρχουν στο Πουρί. Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πουρίου κ. Δελεντζές επισήμανε πως «από τις 7 χθες το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, προσπαθούσαμε με μηχάνημα για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία προς την παραλία του Οβριού. Από την έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε κατολίσθηση και ένα κομμάτι του δρόμου από το Πουρί προς τον Οβριό «έφυγε» και ο δρόμος κόπηκε στη μέση. Το μήκος του κομματιού που «έφυγε», είναι γύρω στα δεκαπέντε μέτρα».

Οι 20 και πλέον κάτοικοι του Οβριού παρέμειναν αποκλεισμένοι, καθώς στην παραλία μπορούσε να φτάσει μόνο αγροτικό αυτοκίνητο και μάλιστα με πολύ μεγάλη δυσκολία.
Ο κ. Δελεντζές πεζοπορώντας πήγε τα φάρμακα που είχε ανάγκη ένας από τους αποκλεισμένους κατοίκους. Όπως τόνισε ο ίδιος, σήμερα είναι πολύ πιθανό να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.
Επίσης σύμφωνα με τον ίδιο ένα σπίτι στην παραλία Ελίτσα κινδυνεύει να βρεθεί «στον αέρα».
Εντός του χωριού του Πουρίου μπάζα και φερτές ύλες έχουν πέσει στις αυλές των σπιτιών και σε δύο περιπτώσεις είναι εγκλωβισμένα τα αυτοκίνητα των ιδιοκτητών. Παράλληλα ζημιές προκλήθηκαν και στις καλλιέργειες.
«Τρέχουν ακόμη νερά και οι ζημιές είναι πολλές. Πάντως το επίκεντρο των προσπαθειών μας είναι τώρα στον δρόμο προς την παραλία του Οβριού» επισήμανε ο κ. Δελεντζές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το