Τοπικά

Συνεχίζονται διαδικτυακά τα μαθήματα της Σχολής Αστρονομίας

Τα μαθήματα των τριών τάξεων της Σχολής Αστρονομίας, που διακόπηκαν λόγω της επιβολής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, συνεχίζονται πλέον διαδικτυακά με τη συμμετοχή όλων των μαθητών. Ήδη η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος ειδοποίησε όλους τους μαθητές για το νέο τρόπο διενέργειας των μαθημάτων και έδωσε οδηγίες για τη διδασκαλία μέσω βιντεομαθημάτων. Όλοι οι μαθητές πήραν τους ατομικούς τους κωδικούς πρόσβασης και τις απαραίτητες οδηγίες για να κάνουν τη σύνδεσή τους  με το site της Σχολής, το οποίο είναι:

http://school.astronomos.gr

Το δεύτερο (και τελευταίο) διαγώνισμα και για τις τρεις τάξεις θα γίνει την Κυριακή, 10η Μαΐου 2020, ώρα 12:00, από το ανωτέρω site της Σχολής και θα περιέχει ερωτήσεις και προβλήματα από την διδακτέα ύλη της κάθε τάξης, η οποία είναι:

  • Για την Α΄ τάξη από την 8η έως την 12Β Ενότητα (σελ. 76–141), του διδακτικού βιβλίου
  • Για την Β΄ τάξη από την 18η έως την 22Α Ενότητα (σελ. 76–144) του διδακτικού βιβλίου
  • Για την Γ΄ τάξη από την 30ή έως την 36η Ενότητα (σελ. 114–213) του διδακτικού βιβλίου.

Τελειώνοντας το διαγώνισμα οι μαθητές και οι μαθήτριες της Σχολής, το υποβάλλουν για αξιολόγηση και στη συνέχεια λαμβάνουν την επίδοσή τους σε ποσοστά επιτυχίας (επί τοις εκατό). Μετά από εύλογο χρονικό διάστημα θα τους αποδοθούν διαδικτυακά και οι τίτλοι σπουδών τους.

Με τον τρόπο αυτό η Εταιρεία έχει την πεποίθηση ότι εκπληρώνει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της προς τους μαθητές και τους γονείς τους, σύμφωνα με τον κανονισμό της Σχολής, η οποία έκλεισε ήδη 10 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης λειτουργίας, σε συνδυασμό και με τη Σχολή Αστρονομίας εξ αποστάσεως την οποία λειτουργεί παράλληλα, τόσο κάθε Σεπτέμβριο, όσο και κάθε Ιανουάριο για τρεις συνεχώς μήνες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το