Τοπικά

Συνεχίζεται την Παρασκευή η δίκη για την περιουσία 70χρονης που εξαφανίστηκε από την Αμαλιάπολη

Άρχισε τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, μετά από πέντε αναβολές, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, η δίκη για την τύχη της περιουσίας της εξαφανισμένης Μαριάννας-Εριέττας Κοντούλη, που η τηλεοπτική εκπομπή «Φως στο τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη έφερε στο προσκήνιο.

Ο συνήγορος ενός από τους κατηγορουμένους ζήτησε για μία ακόμα φορά αναβολή, αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό και η δίκη διακόπηκε, για να συνεχιστεί την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου.

Η 70χρονη γυναίκα, που θεωρείται νεκρή, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν 15 χρόνια από την Αμαλιάπολη Μαγνησίας, όπου έμενε.

Η περιουσία της φέρεται να έχει περάσει με πλαστά πληρεξούσια στην κατοχή άλλων προσώπων, που κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας.

Κατηγορούμενοι είναι έξι άτομα, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για κακουργήματα, όπως πλαστογραφία, απάτη και υπεξαίρεση σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

Τα ίχνη της 70χρονης καθηγήτριας μπαλέτου χάθηκαν το καλοκαίρι του 2002 από την Αμαλιάπολη.

Η 70χρονη γυναίκα ήταν μπαλαρίνα και καθηγήτρια μπαλέτου. Πριν από χρόνια διατηρούσε σχολή χορού στην Κηφισιά, όπου και έμενε μόνη της. Πριν χαθεί, είχε απομονωθεί από συγγενείς και φίλους και είχε μετακομίσει στην Αμαλιάπολη Αλμυρού, στο εξοχικό της. Μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση της Μαριάννας Κοντούλη, η τηλεοπτική εκπομπή «Φως στο τούνελ» δημοσιοποίησε πλήθος από πληρεξούσια έγγραφα, που φαίνεται να είχαν κάνει σε διάφορα άτομα, τα οποία όπως αποκάλυψε η ειδική συνεργάτης της εκπομπής, γραφολόγος Μάγδα Καμπούρη, ήταν πλαστά. Με αυτά τα πληρεξούσια το κύκλωμα που την είχε πλαισιώσει, έκανε διάφορες αγοραπωλησίες στο όνομά της, παρά το γεγονός ότι η εξαφάνισή της είχε δηλωθεί από το 2002.

Τα μέλη του κυκλώματος είχαν δώσει στην οικογένειά της ένα αγγλικό τηλεφωνικό νούμερο και ένα νούμερο καρτοκινητού, υποστηρίζοντας ότι σε αυτό μπορούν να μιλήσουν με την Κοντούλη. Τα τηλέφωνα δεν αντιστοιχούσαν σε συνδρομητή. Τα μέλη της σπείρας δεν είχαν βάλει στο μάτι μόνο την ακίνητη περιουσία της Μαριάννας Κοντούλη. Για δύο χρόνια, από το 2007 έως και το 2009, εισέπρατταν και σύνταξη του ΟΓΑ με πλαστά έγγραφα.

Οι τρεις από τους έξι κατηγορούμενους έχουν ήδη καταδικαστεί για καταπάτηση δασικών εκτάσεων σε ποινή φυλάκισης 3 χρόνων και χρηματικό πρόστιμο.

Πληρεξούσιος για τη σύνταξη

Τέσσερα χρόνια μετά την εξαφάνισή της ως πληρεξούσιός της για την είσπραξη της σύνταξής της από τον ΟΓΑ φέρεται ότι εμφανίστηκε δικηγόρος από την Αθήνα, ενώ δύο χρόνια μετά «περίεργες» μεταβιβάσεις πολλών ακινήτων ιδιοκτησίας της ηλικιωμένης, που αγνοείται, άρχισαν να γίνονται με υπογραφές τρίτου προσώπου από την περιοχή Αλμυρού…

Για την εξαφάνιση – μυστήριο, τους πληρεξούσιους, τις μεταβιβάσεις, αλλά και την είσπραξη της σύνταξης της ηλικιωμένης, ενώ η τύχη της αγνοούταν, εισαγγελική έρευνα είχε ξεκινήσει από το 2008, όταν η ετεροθαλής αδερφή της Μαριάννας Κοντούλη κατέθεσε την πρώτη αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου.

Οι πρώτες αποκαλύψεις, στις οποίες τότε βρέθηκε μπροστά, στην προσπάθειά της να βρει την αδερφή της, ήταν ότι το 2006 είχε γίνει πληρεξούσιο σε δικηγόρο της Αθήνας, να εισπράττει για λογαριασμό της αγνοούμενης τη σύνταξή της από τον ΟΓΑ.

Μία ακόμη αποκάλυψη από την έρευνα της ετεροθαλούς αδερφής της ήρθε από το Υποθηκοφυλακείο Σούρπης. Εκεί διαπίστωσε ότι είχαν γίνει πολλές μεταβιβάσεις ακίνητης περιουσίας της ηλικιωμένης, με υπογραφή όχι δική της αλλά ενός τρίτου προσώπου από την περιοχή του Αλμυρού, που είναι άγνωστο τι σχέση διατηρούσε με την αγνοούμενη.

Τον φάκελο της μυστηριώδους εξαφάνισης εύπορης ηλικιωμένης γυναίκας άνοιξε, μετά από δεύτερη αναφορά της ετεροθαλούς αδερφής της αγνοούμενης, η εκπομπή «Φως στο τούνελ», αναδεικνύοντας καινούργια στοιχεία, καθώς και πλήθος ερωτημάτων, με βασικότερο εάν η Μαριάννα Κοντούλη είναι ή όχι στη ζωή. Ερώτημα το οποίο συνεχίζει ακόμη να παραμένει αναπάντητο.

Τα άτομα πάντως που φέρονται να εμπλέκονται, είχαν εντοπιστεί από την εκπομπή και ισχυρίζονταν ότι η ηλικιωμένη γυναίκα ζούσε μέχρι το τέλος του 2007. Μέχρι τότε οι ίδιοι είχαν επαφή μαζί της, αλλά μετά τα ίχνη της χάθηκαν και για αυτούς.

Πάντως η εκπομπή είχε αποδείξει ότι επιστολές της 70χρονης και άλλα πολύτιμα έγγραφα, τα οποία σχετίζονταν με την περιουσία της, ήταν πλαστά. Τα στοιχεία από την τηλεοπτική εκπομπή κατατέθηκαν στο πλαίσιο της δεύτερης προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε η Εισαγγελία Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το